Et enkelt og godt tilbehør, som passer til det meste av kjøtt og fiskeretter… Supert alternativ til potetmos, sammen med pølser, eller til Shepherd’s pie
Da jeg gikk skikkelig i tenkeboksen husket jeg at rotgrønnsaker Julienne hadde jeg prøvd før med hell, og at blomkålpure smakte godt til fisk ved en annen anledning
Strø over med soltørket tomat, og krydre dem med salt og pepper. (2 personer)1 ss olivenolje2 løvbiffer (enten vanlig eller av kylling)125 g mozzarella i skiver4 soltørkede tomater i biterlange skiver av 3- 4 gulrøtter (skjæres med potetskreller eller ostehøvel)1 ss smørsalt og pepper2 tortilla lefser Skjær mozzarella og legg dem på midten av hver løvbiff. Rull dem godt sammen (fest gjerne med en tannpirker for at de skal holde sammen) og stek i olje i 7- 8 minutter
Stekt andebryst smaker utrolig godt og er en rett det er enkelt å lykkes med. Stek kjøttet med fettsiden ned til det begynner å sive blod ut av kjøttet
Start medblomkålpuréen. Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Smak til med salt, visp godt og se om blomkålpuré trenger mer melk. For å kjøpe kvalitetsfisk anbefaler jeg å handle hos en fiskehandler (unngår at fisken blir pumpet med saltvann for å øke volum)
Kutt torsken i passe stykker og krydre med salt og pepper. Ha litt olje i en varm stekepanne og legg torsken med skinnsiden ned(hvis torsken er med skinn) hvis ikke legger du den mørkeste siden ned i stekepannen
Med andre ord, mer krydder. Blomkålpuré har jeg aldri laget før, men det blir ikke siste gangen. Men med en gang det søtes til, blir det en fenomenal smak som er ypperlig til kjøtt og fisk
Blomkålpuré. Servert med en deilig blomkålpurè blir dette en vellykket rett på gjestebordet. Urteskorpen på lammekjøttet gjør samspillet med kjøttet komplett – så legg noen pinner i kors for å få tak i friske urter til denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.