400 gr
laks (frøya eller salma), ca 18 vaktellegg (kan lønne seg å ha ekstra, de er skjøre), 2,5 dl rapsolje til majones og ca 4-5 dl til baking av eggplomme, 1 sitron, 1/2 slangeagurk, 1/2 ts dijon sennep, 1 ts god trøffelolje, dill, litt olivenolje, salt og pepper.
6 stk
vaktelegg, 2,5 dl rapsolje, 1 ss frisk sitronsaft, 1 ts trøffelolje, 1/2 ts dijonsennep og litt salt.
Del agurken i to like store deler og skrap ut med en teskje frøene i midten. Fyll så med det du liker av pålegg og salat og urter og da er det klart for å nytes
Laksetartaren kan fungere både som lunsj og lett middag, med eller uten alkohol i glasset. Han avsluttet artikkelen med en liten refleksjon over hvor mye han setter pris på majonesens nærmest pregløse, unnselige smak, som en kontrast til tendensene i dagens matlaging hvor sterke og rike smaker og smakskombinasjoner og innovasjon står så sentralt
Kan også nytes til middag for fleire, kanskje med litt ekstra tilbehør. #lindastuhaug #lunsj #tomatogmozarella #grillakylling #marinertkyllingfilet #middag #sunnmat #suntoggodt #matinspirasjon #sunnogenkelmiddag #grillmat #tilbehørgrillmat
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi. Nydelig forrett eller smårett, når det frister med noe hot, søtt & godt
(Spe ut rømme med litt melk og en god slump Estragon. Ofte finner vi også frossen laks på tilbud. Pølsegrateng med potet og brokkoliPepperbakt torskeloin og bechamel med baconDel på
Kutt laksen i små terninger og finhakk rødløk og kapersBland sennep, olje, sitronsaft, rødløk og kapers - rett før servering blander du inn laksenLegg tartaren på agurkskiveneog topp med et chipsflak
Smaker godt til for eksempel marinerte kyllingspyd og kokte grønnsaker. Maispuré gir måltidet et litt søtlig preg og passer bra til de fleste kjøttretter, særlig grillretter
Kjøttspyd av svinenakke, marinertmed rosmarin og hvitløk. De har blant annet, det jeg tror må være verdens beste lammepølser, samt et stor utvalg av spekepølser, spekeskinker, pølser av alle slag, ferskt kjøtt av alle slag, både medog uten forskjellige marinader, fryste delikatesser som and og viltkjøtt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.