I faget "Kosthold og fysisk aktivitet" har vi laget litt mat med fokus på ulike grupper. Derfor fikk vi utdelt kokeboken "Fra boller til burritos - Kokebok for alle"
Da er vi kommet midtveis i uka, jeg begynner å bli lei av fiskeretter (aka sunne retter) men syns det er litt tidlig å begynne med helgematen allerede på en onsdag
1 boks kokosmelk1 boks med wok grønnsaker400 g laksefileet, i biter1 rød paprika, i strimler4 gulrøtter, i strimler1/2 dl maismel2 ss olje1 fiskebuljongterning3 ss soyasaus3 hvitløksfedd, finhakket1/2 grønn chili, finhakket1 løk, finhakketsalt og pepperRull laksen i maismel og stek disse i olje i wokpannen
Allerede kommet til februar og det føles ikke så lenge siden det var nyttår. Men godt at tiden går fort, for da kommer våren forhåpentligvis kjapt også
Dagens middag var laksewok. Du vil ikke tro hvor godt dette er før du har smakt det. Ungene digga det og vi digger det, kan ikke bli stort bedre enn det
Laks, reker, grønnsaker og fullkorn nudler. Dette blir en supergod wok med mye smak. Det er artig å prøve seg fram med nye smaker og nye måter å lage mat
Kylling wok ( 2 pers)3 ss olje2 fedd hvitløk1 løk, i halve ringer1 ts frisk ingefær ( revet)200 g kyllingfilet ( i strimler)1 stor gulrot ( i tynne skiver)1 blomkål ( skjær opp i passende biter)2 stilker selleri ( i skiver)100 g ananas ( i terninger, enten fersk ananas eller på boks)1 dl ananaskraft ( saften fra ananasen)2 ss soyasaus1 paprika1 squash3 sopper Fremgangsmåte
Fleire enn meg som er glad i søtpotet. Etter mi meining er søtpotet nydelig, og den søt- aktige smaken passer så godt som tilbehør i ulike varianter til middagen
LikFacebook20Twitter0Google+0Pinterest0. Milde moses, nå ligger jeg henslengt i en stol så mett etter å ha spist fantastisk deilig bacalao og langtidshevet focaccia…Jeg bare må dele denne oppskriften som min pappa har laget i alle år
Vi er allerede i November, alle sammen. Kun eg som ikkje klarer å henge med. Tida flyr virkelig forbi. Når eg sjekka tilbake i akrivet mitt så såg eg at eg har heilt glømt oppskrifts- oppsummeringsinnlegga
Fisk bør stå på menyen minst et par ganger i uka, synes jeg. Da gjelder det å variere, slik at ingen behøver å stønne "åh, vi har jo fiskekaker bestannnndig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.