Servert med fløtegratinerte poteter, lammesaus og ovnsbakte grønnsaker ✿⊱╮✿⊱╮. Legg låret over i en stor langpanne og gni det godt inn med salt, pepper, sitronsaft og smeltet smør
Du kutter løken opp i ringer eller båter, skreller gulrøttene og deler dem opp- så tar du både gulrøttene og løken og legger i et stekebrett med litt høg kant, hiv også vannet oppi her (du kan også ha en liten skvett vin oppi nå, om du synes det er godt)
Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. Legg lammelåret i og vend det noen ganger om dagen sammen med marinaden
Saftig lammelårmed tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter. Det er høst og butikkene bugner med ferskt lammekjøtt
Først skar jeg små hull i låret, og presset hele hvitløksfedd inn i lammet med jevne mellomrom. Så var det bare å krydre låret med mye Rosmarin, Timian, salt og pepper
Jeg blandet viltkrydder, rosmarin, salt, pepper, hvitløkskrydder og koriander sammen med litt olje. Skjærte så opp og serverte med poteter, grønnsaker og lammesaus
Gå på youtube og se en eller flere instruksjonsvideoer, så følger du bare beinet med den lille kniven – jeg benet ut to lammelår til vår middag – og på det andre gikk det virkelig lett som en lek, jeg lover
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer i ovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp kniv til å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
Ved hjelp av forklarende bilder skal alle kunne få til å lage det med godt resultat. For enkelthets skyld har jeg kun hvitløk, frisk oregano, litt olje, salt og pepper i krydderblandingen og henter inn gresk inspirasjon også med en frisk gresk salat og ovnsbakte poteter og gulrøtter på siden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.