Legg slagsida med skinnsida ned, ha på litt av krydderblandinga. Prosjekt lære å lage lammerull. Fortsett med kjøtt, krydder og løk, mål underveis at det blir passelig mengde
Det er sjelden at jeg ikke er raus med å dele mat med andre, men akkurat medlammerullen jeg har fått fra de, DEN har bare veldig få men utvalgte fått når de kom på besøk
Stoppenål (grov nål med stort øye). Har du ikke laget lammerull tidligere synes du kanskje det høres og ser vanskelig ut, men det å lage lammerull er mye enklere enn du tror
Den erfarne slakteren hadde anbefalt lammeskank som kjøtt til å fylle rullen med. Små biter som man får til fårikålkjøtt har litt mye fett i seg, men kan brukes sammen med det andre
Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett
Slagsidene strøs med salt. Legg kjøtt , flesk, løk og krydder lagvis sammen med resten av saltet og gelatinpulvret oppå slagsiden ( midt på ) Rull sammen
Med andre ord ei meget vellykket helg. Før helga tok til kjøpte jeg inn en mengde med råvarer til helga, der var kalvelever, tarmer, spekk, kyllinglever, syltet grønn pepper, calvados, medisterfarse, grisehoder, ribber, lammeskinn og lammelår
Virkelig en kjempegod og enkel middagsrett dette her, varmrøkt kryddelaks serveres kald med små varme ovnsbakte poteter og tyttebærkrem, ikke minst superrask å tilberede
Nå kan du starte med og lage selve lammerullen som skal legges i laken. Start med å koke saltlake, mengden må du variere alt etter hvor mange ruller du skal legge i saltlake
*Får du tyttebærkrem til overs er den deilig til dessert med småkaker til. Anrett løk-/soppblandingen på tallerken med fiskekakene oppå og dander resten som du vil
Ja jeg vet det burde bli lammerull, men jeg er ikke så glad i det, og har dessuten ikke presser. Flotte gaver er det også, for eksempel med litt aspik og urter til pynt på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.