3-4 minutter
Rist på kjelen, og legg lammeskankene tilbake i gryta. Kok forsiktig opp. Legg på lokk og sett hele gryta i ovnen på 180 °C og stek i 2 timer til kjøttet løsner fra bena. Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la det stå i ovnen i en halvtime til. Ta eventuelt vekk fett og smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn grovhakket basilikum.
Vi har alltid laget serinakaker etter min kjære bestemors (♥) oppskrift, og her om dagen hadde jeg lyst til å prøve å sunnifisere disse elskbare kakene litt ved å bytte ut noen av ingrediensene med sunnere varianter
Kjøttet er så mørt at det kan spises med skje, og sausen jeg kokte skankene i smakte så nydelig at den lille resten som ble til overs faktisk ble forsiktig vakuumpakket og fryst ned
Server lammeskankenemed de bakte grønnsakene, kraften og deilig hjemmelaget potetmos. Når vi har lammesesong er honningglaserte lammeskanker en nydelig delikatesse som passer til fest og feiring
Smak til med salt og pepper. Lammeskankene blir fantastisk gode når de får stå å godgjøre seg lenge og vel i ovnen sammen med ingredienser som setter masse prikker over i'ene
Braisert lammeskank er en smaksbombe og det er enkelt å tilberede. Lammeskanker er også en grei gjestemat da du slipper å stå over gryten rett før og etter at gjestene er kommet og du kan sette gryten rett på bordet
Gi grønnsakene en runde med litt smør i panna også, da smaker alt så mye bedre etterpå. Du kan spise dem med en gang de kommer ut av ovnen, men jeg synes de smaker langt bedre dersom du kjører dem en kort stund under grillen først
Mens de sto i ovnen, silte jeg vekk litt av kraften på grønnsakene (spar kraften, bruk til saus senere), tilsatte litt tomatpurè, smakte til med salt og pepper
Kok poteter og sellerirot delt i biter til dette er helt mørt og kan stappes med en grønnsaksmoser, behold litt av kokevannet og tilsett smør/melange, og smak til med salt og hvit pepper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.