Det er selvsagt takket være sousvide-metoden at kjøttet blir så perfekt, jeg har i alle fall aldri kommet i nærheten av dette resultatet ved å steke det i ovnen
Du har kanskje hørt om begrepet sousvide. Det finnes egne sousvide-maskiner, men jeg er som dere vet, ingen tilhenger av å ha kjøkkenet fullt av maskiner
Start med å sette sousvide på 49 grader og legg fiske oppi. En rask, sunn og enkel hverdagsrett som også går ned hos de minste, mye på grunn av umami og salt fra soyasmøret og den myke digge blomkålpureen
Sett sousvide ovn på 54 grader, legg kjøttet i en pose med salt, pepper og litt olje/smør. Indrefilet kan jo være ganske så kjedelige greier egentlig, så man trenger å gjøre noe ekstra med en så dyr råvare
Det var kjempeenkelt å lage sousvide i en dampovn. Her trengs ingen andre dyre sousvide maskiner. Det eneste som kan være greit å ha er en vakuum maskin
Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbryst sousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Villkveite sousvide med ponzusasu, persillerotpure, rødbeteterninger og syltet gulrotspiral. Har du en sousvide maskin finnes det ingen bedre måte å lage kveite på spør du meg
Ved bruk av sousvide 40 grader på denne laksen så får laksen en helt perfekt konsistens mellom ikke rå og ikke ferdig, men smelter nesten på tungen. Laksen legger du i sousvide badet på 40 grader i ca 60 minutter
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sousvide koking. De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer
Nå er alt klart og du kan ta ut laksen fra sousvide maskinen og skjære den opp i fine biter, salte fiskebitene litt om det er behov og dandere med alle elementene på tallerken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.