Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot
Morsmiddag
Morsmiddag
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 4 personer:</span></p>
  • 1 lammeskanke pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok.</span></p>
  • 2 store gulerøtter</span></p>
  • 1 godt stykke med sellerirot</span></p>
  • 2 middels store løker</span></p>
  • 4 -5 hvitløksfedd</span></p>
  • . 1 dl vinekstrakt (Det er redusert vin, så i en liten flaske er det konsentrat av ca. 5 flasker vin). Har man mye vann kan man ha i mer ekstrakt</span></p>
  • 1 ts salt</span></p>
  • 1 ½-2 timer alt etter hvor store skankene er. Ønsker man å koke de tidligere på dagen, avkjøler man alt litt og lar det ligge i pannen i kjøleskapet til det skal brukes. Før servering har man skankene i en ildfast form, i ovnen slik at de får en litt» krispi» skorpe. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader).</span></p>
  • . 5 dl av kraften</span></p>
  • ½ ss rødvin ekstrakt (smak til om du trenger det)</span></p>
  • 1 terning med kjøttbuljong</span></p>
  • 2 ss maizena</span></p>
  • ½ ts sukker</span></p>
  • 4 personer</span></p>
  • . 500 g sellerirot</span></p>
  • 50 g smør (eller mer )</span></p>

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.