1 lammeskanke
pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok.</span></p>
2 store
gulerøtter</span></p>
1 godt
stykke med sellerirot</span></p>
2 middels
store løker</span></p>
4 -5
hvitløksfedd</span></p>
. 1 dl
vinekstrakt (Det er redusert vin, så i en liten flaske er det konsentrat av ca. 5 flasker vin). Har man mye vann kan man ha i mer ekstrakt</span></p>
1 ts
salt</span></p>
1 ½-2 timer
alt etter hvor store skankene er. Ønsker man å koke de tidligere på dagen, avkjøler man alt litt og lar det ligge i pannen i kjøleskapet til det skal brukes. Før servering har man skankene i en ildfast form, i ovnen slik at de får en litt» krispi» skorpe. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader).</span></p>
. 5 dl
av kraften</span></p>
½ ss
rødvin ekstrakt (smak til om du trenger det)</span></p>
en med konvensjonelle råvarer, og en medøkologiske. Dekk en dyp stekeskuff med dem. Også her er potetpurè brukt til retten, for er det egentlig noe bedre enn å mose alt dette sammen til en liten symfoni av smaker fra lammet, rotgrønnsakene og den passe krydrete potetpurèen eller mosen
Kjør til pure medstavmixer eller potetmoser om du ikke har mixer. Det er veldig godt å blande andre rotgrønnsaker sammen med potet når du skal lage pureer eller mos
Jeg lar gjerne potetene få følge av fennikel ogsellerirot. Fløtegratinerte poteter kan også varieres med andre rotgrønnsaker som gulrot, kålrot, pastinakk, eller hva med litt stekt sopp
Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver
Bak nye grønnsaker og server medbåtpoteter eller potetmos. Retten kan serveres som en gryte rett fra leirgryten, eller lages til enten gryterett eller som tallerkenservering medrotmosog nye grønnsaker
Krydre med nykvernet salt og pepper, og dryss gjerne litt revet persille over. Det meste av næringsstoffene sitter i skallet, derfor liker jeg å ovnsbake små potetermed skallet på
Når jeg ikke blogger, så lager jeg mat. I hvert fall de dagene jeg har det travelt. ) Denne gangen er det fløtegratinerte poteter, tilbehørenes konge, som står på menyen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.