Jeg må innrømme at man må ha litt tolmodighet skal man lage denne retten her, men så får man også et lammekjøtt som er så mørt, saftig og velsmakende at man glemmer den lange tiden man har brukt foran stekeovnen når man setter seg til bordet
Dette var mitt første forsøk på å lage helstekt kylling i ovnen. Jeg fulgte en oppskrift i kokeboka "Familiekokeboka" som gikk på å langsteke hel kylling på 150 grader i ovnen i 1,5 time med diverse tilbehør
Velg det kjøttet du liker best selv og lag din egen variant. Kjøtt i skiver/ biter for eksempel entrecôte, svinekoteletter, skiver av lammestek, kylling i biter eller skiver av vilt
Bland marinaden og legg i steken. La den marineres i ca 1 døgn. Ta den opp og gni den inn med salt. Smør matfett på et stykke aluminiumsfolie og legg det over steken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.