For oss blir det en Champagne fra Palmer, Blanc de Blancs, årgang 2011. Ikke bare er det höst, lördag och jeg har precis kommet hem från gymmet (tränar mot tjejvasan och though viking, så det er bare å stå på fremover) – det var også champagnens dag i går (som vi har bestemt oss for å feire en dag for sent haha)
Legg i et ildfastfat og stek i ovn på 220 grader i ca 30 min(sjekk at den er gjennomstekt). Våknet i dag og løp ned foran TV for å sjekke hvem som vant valget i USA
2 egg. 2 eggehvitter. 20g sukrinmelis. 1-2 ts kanel. Visp sammen alle ingrediensene utenom 2 eggehvitter – de skal stivpiskes og vendes inn i røra til slutt. Helles i donuts- og/eller muffinsformer og inn i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min. 2 egg. 2 eggehvitter. 20g sukrinmelis. 1-2 ts kanel
Ingredienser (2 sukkerbrød)8 egg250 g sukker250 g hvetemel2 ts bakepulverLitt melk (eller noe annet til dynking)Fyll1 glass bringebærsyltetøy3-4 dl kremfløteFremgangsmåteLag to sukkerbrød. ) 2 sukkerbrød. 250 g sukker
200 gram sukker. 2 ss honning. 2 ts mørk sirup. 2-3 ss mørk rom. Sverre Sætres enkle sukkerbrød i 24 cm form og 5 cm høy. 200 gram sukker. 2 ss honning. 2 ts mørk sirup. 2-3 ss mørk rom
Lillemann ble 2 år i dag, og det ble en fin fering, på tross av to forkjøla og febersyke gutter. 1 pk Philadelpiha original kremost (200 g). 12 oreokjeks legges for seg i en skål, og brekkes i småbiter. Bland dette godt sammen, og smør det så ut i en form (24 cm rund form). 200 g. 12 oreokjeks
3 egg2,5 dl sukker. 2 dl rømme 1 dl vann. 200 g mørk sjokolade. Jeg lagde 1 1/2 porsjon til 2x26 cm runde former. Visp 3 egg og 2,5 dl sukker til det blir nesten hvit. Ha dette vekselsvis oppi røren med 2 dl rømme og smør og vannblandingen. Hakk 200 g mørk sjokolade og ha, eller bruk sjokoladeknapper. Denne må lages minst 2 timer før du skal fylle kaken, men jeg lagde min kvelden før. 250 g friske eller frosne bringebær, eller annen frukt etter ønske. 25 g melis. 2 dl kremfløte. Legg 250 g bringebær, 25 g melis og 1 dl vann i en kjele og la dette småkoke til det blir skikkelig mykt, ca 3 min. Pisk så 2 dl krem, ha i halvparten og rør den forsiktig inn. Settes kjølig i minst 2 timer. 2-2,5 dl creme fraiche. Er det rundt en 20 cupcakes holder det nok med halv porsjon. 3 egg2,5 dl sukker. 2 dl rømme 1 dl vann. 200 g mørk sjokolade. 250 g friske eller frosne bringebær, eller annen frukt etter ønske. 25 g melis. 2 dl kremfløte. 2-2,5 dl creme fraiche
2personer2 laksefiletersalt og pepperFiskekrydder. Agurksalat1 stk slangeagurk1 ts salt2 ss eddik2 ss vann1 ss sukker2 ss finhakket kruspersilleStarte med å lage agurksalaten. Risotto - sitron1 liten rødløk, finhakket2-3 vårløk, i tynne skiver1 rød chili1 fedd hvitløk, finhakket3 dl risottoris1,5 dl hvitvinca 1liter varm grønnsakskraft1-2 ss smør1/2 sitron, pressetParmesan, finrevetSalt og pepperFres løk, vårløk og hvitløk i litt smør, til løken er blank og myk. 20 minutter, og risen skal til slutt være al dente. 2 personer. 2 laksefiletersalt og pepper
Torsdag 23 april er det Supermatens dag og hva kan være bedre enn å feire det med en konkurranse her på bloggen. Det er nå faktisk snart hele 20 år siden jeg fant supermat og ble kjent med den gode effekten. På torsdag trekker jeg vinneren som får en supermatpakke til en verdi av hele 2000 kroner. Om du ikke skulle vinne, så er flere av disse på tilbud med 20 %, over hele landet i helsekostbutikkene nå på tordag
I dag feirer bloggen min sin ettårsdag, tenk at ett år kan gå så fort og så sakte på samme tid. 125 g Hvetemel. 2 Eggeplommer. - Deigen blir ganske klissete, pakk den inn i pastfolie, helt tett, og sett i kjøleskap helst 24 timer. Kjevle ut til ca 2-3 millimeter i tykkelse og løft over i terteformen. - Stikk mange hull i tertebunnen med gaffel før du steker den på 180 grader i 15-20 minutter, til den er gyllenbrun. Trinn 2. 25 g sukker. 125 g Hvetemel. 2 Eggeplommer. 25 g sukker
Lørdagen feiret vi med barneselskap og søndagen var det familieselskap. Denne oppskriften er egentlig til en langpanne, men jeg laget av 7 1/2 dl surmelk i stedenfor 1 liter og hadde det i en litt mindre "langpanne". 7 1/2 dl surmelk. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 - 40 min. 200 gr sjokolade - valgfritt om du vil ha lys eller mørk. 2 egg. 200 gr romtemperert smør. 200 gr sjokolade - valgfritt om du vil ha lys eller mørk. 2 egg 200 gr romtemperert smør
2 stk svonger som du kapper slik at de blir grei i fason, mest mulig firkantet. Etter den har tilbragt sin tid i saltlaken tar du den opp, har den oppi en kokepose og lar den trekke i vann i 2 til 3 timer. 2 stk
Formen er i 2 deler og det blir et hjerte i midten der en har fyllet. Oppskriften til denne kaken er beregnet til langpanne, men da denne formen er 2 deler så trenger en såpass med deig. kulturmelk2 dl. vaniljesukker2 ts. bakepulver2 ts. ha deigen i en langpanne eller som jeg har gjort her, 2 runde former. 250 gram smør500 gram melis4 ss. kakao2 ss. melk2 dl. -) 2 deler og det blir et hjerte i midten der en har fyllet. 2 dl kakao. 2 ts bakepulver. 2 ts natron. 250 gram smør. 2 ss vaniljesukker. 2 dl
I dag er det fire uker siden mine foreldre feiret gullbryllup, og om ca åtte uker blir min bror 50, i mellomtida feirer vi andre så godt vi kan. Rødbetesuppe til fire1 liter rødbetesuppe1/2 ts raspet appelsinskall1/2 ts fennikkelfrø4 kamskjell4 sorte oliven2 båter appelsinHa i appelsinskall og fennikkelfrø i suppa, og kjør den glatt med en stavmikser. Rut kamskjellene forsiktig på hver side og stek dem i panne i ca 1/2 minutt. Villsauribbe med søtpotetmos2 små ribber2 ss honning1 ts rosmarin2 ss soyasaus1/2 ts sennepspulver3 søtpoteter2 båter hvitløk1/2 rød chili25 g smør1 dl fløte1/4 ts fennikelfrøsaltGni ribba inn med krydder og risle over honning og soyasaus. Entrecote av elg med pastinakk, spinat, kantareller og rødvinsaus600 g entrecote10 båter hvitløk250 g spinat1 sjalottløk3 dl forvellede kantareller1 dl hvitvin1/4 ts sukker4 pastinakkersmør og olje til stekingSkrell pastinakkene og ha dem i en ildfast form. Stekes på ca 200 grader til de blir gyldne. Stekes på ca 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på ca 62-65 grader. Rødvinsaus - en sukkerbit, en løk og vin12sjalottløk12 demarara sukkerbiterca 3 dl rødvin Skrell sjalottløk og ha dem i en liten kjele. 1/2 ts rasp. 1/2 ts fennikkelfrø. 2 båter appelsin. 2 små ribbe. 2 ss honning. 2 ss soyasaus. 1/2 ts sennepspulver. 2 båter hvitløk
22. 2014. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Stek kaken i ca 2 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Stek kaken i ca 2 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). 22. 2014
I dag har vi feiret bursdagen til samboeren min, Viggo. Han blir 32 år i morgen, men hadde et lite familieselskap i kveld. 250 gram sukker. Ca 12 pakker Kvikklunsj. Hell røren over i en smurt springform, 22-24 cm. 600 ml kremfløte (2 bokser). 200 gram mørk kokesjokolade, hakket. 200 gram melkesjokolade, hakket. 200 ml kremfløte. 200 gram mørk kokesjokolade, hakket. 200 gram melkesjokolade, hakket. 250 gram sukker. Ca 12 pakker Kvikklunsj. 600 ml kremfløte (2 bokser). 200 gram mørk kokesjokolade, hakket. 200 gram melkesjokolade, hakket. 200 ml kremfløte
125 g god mørk sjokolade. 225 g smeltet smør. 2 ts vaniljesukker. 200 g revet marsipan. 225 g god mørk sjokolade. 225 g mykt smør. 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Smør en firkantet form ca 20 x 30 cm. Stekes ved 175 grader i 20 – 25 minutter. 298,-. 125 g god mørk sjokolade. 225 g smeltet smør. 2 ts vaniljesukker. 200 g revet marsipan. 225 g god mørk sjokolade. 225 g mykt smør. 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Nå er jeg altså blitt 30 og feiret dagen med familie og gode venner. 24 cm. 2,5 dl sukker. 1/2 dl kremfløte. Hell i formen og stek på 180 grader i 25 minutter. -Julia- 24 cm Ingredienser bunn. 2,5 dl sukker. 1/2 dl kremfløte
I ettermiddag har vi feiret Øysteins bursdag noen dager på forhånd. 1 x 22 cm. 2,4 dl varm kaffe (sterk). 120 g Flott matfett. 2 store egg (3 små). 2 ts vaniljeekstrakt. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 240 g). 120 g smør. Pisk minst 2 min mellom hvert egg. 22 cm Dette trenger du. 2,4 dl varm kaffe (sterk). 120 g Flott matfett. 2 store egg (3 små). 2 ts vaniljeekstrakt. 1/2 ts bakepulver. 1/2 ts salt. 240 g). 120 g smør
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.