Karamellkaken er vanvittig enkel å lage og den skal ikke stekes, men stå litt i fryseren. For å få en fin struktur på kakebunnen er det lurt å kutte noen av nøttene helt fint og andre grovhakket
Hvis de løsner lett, er de ferdige, hvis ikke – stek dem litt lenger. Sukker tilsettes ikke bare som søtningsmiddel, sukkeret bidrar også til å skape en tykkere struktur enn det eggehvitene klarer alene
Kjøttet vendes i mel med salt og pepper og brunes i en stekepanne i smør med litt olje. Dette skal gjøres med lett hånd, for det er ikke meningen å ødelegge strukturen i kjøttet
Ikke stek kamskjellene for lenge, de skal være litt rå i kjernen. Ved å blansjere bevarer du smak, struktur, farge og sprøhet, samt at sødmen kommer fram og bitterhet reduseres
Start kjøkkenmaskinen og tilsett fløte og melk, litt og litt om gangen. Denaturering av proteiner betyr at strukturen til proteinet blir helt eller delvis ødelagt
Splitt vaniljestang og skrap ut frø. Bland melis med vann til en glatt og fleksibel struktur. Hell 2/3 av den varme blandingen litt etter litt over i eggeblandingen mens du visper
Du må regne med litt 'kjøkkentid' når gjestene kommer, så få noen til og 'underholde' gjestene. En god, smakfull meny med forskjellig struktur og teknikker
Rugflak gir brødet en fyldigere smak, en saftig konsistens og litt grovere struktur. Har gått en liten tur foreløpig, men nå er jeg innom biblioteketfor å varme meg litt og poster et nytt blogginnlegg
Ha de oppi en foodprosessor med litt salt og kjør til frøene er nokså finmalte. Kobber spiller en viktig rolle i den enzymaktiviteten som hjelper med å bygge collagen og elastin - grunnleggende substanser som gir struktur, styrke og elastisitet til blodkar, ben, ledd og hud
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.