Tilsett litt kardemomme og kanel i røren, samt mer søtning. Luftige fine glutenfrie rundstykker. Oppskriften kan med små grep endres slik at den kan brukes til boller, hamburgerbrød eller varieres med ulike fyll
Når de kutter ut korn (som inneholder gluten) er det fort gjort å savne den luftige baksten. Elt deigen godt og rull ut i boller/hamburgerbrød på en melstrødd overflate
Så deilige ogluftige, saftige og perfekt i konsistensen. Jeg tror nesten alle med cøliaki, glutenallergi eller intoleranse mot gluten/hvete savner saftige, luftigehveteboller
Del deigen og form til boller. 'Hemmeligheten' bak min mors oppskrift er at melk, margarin og sukker lunes sammen, egg og gjer piskes sammen og tilsettes før hvetemelet mikses i med håndmikser
og som tilbehør til middag. Luftige Horn. Smelt smør, og ha i melk til det blir fingervarmt. 1 egg (Ikke nødvendig, men baksten blir lufigere og får fin farge). Ha i smør/melk og egg, la maskinen jobbe godt i ca 10 min. Dekk bakebollen til med plastfolie og et kjøkkenklede over, og la heve til dobbel størrelse - ca 60 min. Kjevle hvert emne ut til en sirkel som er ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får 8 like store deler. ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får
og som tilbehør til middag. Smelt smør, og ha i melk til det blir fingervarmt. Luftige Horn (Gir 16 stk - jeg dobler ofte oppskriften og lager noen fylte horn). 1 egg (Ikke nødvendig, men baksten blir lufigere og får fin farge). Ha i smør/melk og egg, la maskinen jobbe godt i ca 10 min. Dekk bakebollen til med plastfolie og et kjøkkenklede over, og la heve til dobbel størrelse - ca 60 min. Kjevle hvert emne ut til en sirkel som er ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får 8 like store deler. ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får
Det er ikke noe hokus pokus med denne oppskriften, og både vanilje og kardemomme er jo nokså vanlige smaker på hveteboller, men her tilsatte jeg altså litt ekstra av begge deler og det gjorde faktisk en nydelig forskjell
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.