Jeg har fått meg en brødbakemaskin, som gir meg nybakt hjemmelaget brødtil frokost. Det eneste jeg trenger å gjøre, er å helle oppi ingrediensene og stille inn når klokken jeg vil ha brødet ferdig
B. r. ø. d. e. t. l. a. g. p. å. k. u. n. f. ,. v. i. b. h. s. o. j. D. m. y. æ. /. (. ). I. A. T. 1. 8. 0. 4. -. 5. J. “. c. ”. M. N. w. R. H. q. ♥. 7. 9. 2. 6. 3. S. F. L. V. d l
Etter en natt med dårlig søvn på mini, og mammaen hans som til slutt satt knestående og halvsov ved senga hans, så blir det en powerwalk på mølla og ellers rolig dag
Nystekt, luntbrød er så fantastisk godt. Oppskrifter - Frokost- og lunsj. Etter at jeg hadde spist nystekt brødtil frokost, skar jeg brødet i skiver og frøs det i porsjonspakker med fire skiver i hver pakke
MEN, så fikk jeg to pakker medbrødmix fra eldste datteren. Jeg bruker å ha et glass med vann stående, slik at jeg kan fukte hendene med litt vann av og til så ikke deigen fester seg til hendene
Denne oppskriften er så enkel og rask at selv den travleste kan fylle fryseren med hjemmelaget, glutenfritt brød - for så å varme opp skiver i mikroen etter behov
Jeg er seff også fan av fenomenet "proteinbrød" med cottage cheese som hovedingrediens. Mitt absolutt favorittbrød baker mimmi til meg, men det finnes noen gode alternativ
Neste gang skal jeg være litt mindre raus med utbakingsmelet. Dette brødet har alle tid til å bake. En glutenfri deig har en annen struktur enn vanlig deig, men prosessen blir tilnærmet lik fordi de glutenfrie melblandingene er tilsatt ingredienser som skal gjøre dem mest mulig likt vanlig mel
Det som er så greit med dette brødet er at du setter deigen dagen før du skal bake. Det er alltid gøy med utfordringer, og jeg tenkte jeg skulle lage en glutenfri variant av no knead bread
Trykk godt ned i formene med våte hender og form de gjerne litt rund i kantene. 100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve tilbrødene akkurat når over kanten på formene. Husk å la brødene avkjølte HELT før du kutter (minst 2-3 timer) kutter du for tidlig blir de 'rå'. 200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)
)Dette er greie glutenfrie meltyper å begynne med. Når man legger om fra glutenholdig til glutenfritt brød inolverer det ofte mange heller misslykka ( la oss være ærlige) forsøk på å oppnå bakeriaktig "høy" jærbakst
Kveitegluten er med å få brødatil å verte fine og luftige, men samstundes aukar det sjansen for intoleranse og allergi når ein får så store mengder gluten i seg
Lunk melk og vann og rør i gjæren. Finax sitt glutenfrie mel egner seg godt tilbrødbaking, det er lett å jobbe med og oppfører seg ganske likt hvetemel
Jepp, her kan du med enkle grep gjøre retten om til en salt eller en søt rett. I dag skal du få oppskriften på en dessert ELLER middags-pai med spinat mousse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.