Så var det påske og tid for å spise seg «matlam» på lam. Den smilende kjøpmannen Bård Pettersen tar meg backstage i slakteavdelingen, hvor den unge slakter`n og pølsemaker Mads Nilsen, klargjør påskelammet
Topp med lyng honning, rømmedressing og sprøstekt loff med rosmarin og hvitløk. Lyng honning. Denne undervurderte og rimelige griseknoken egner seg til mye mer enn å bare koke kraft og suppe på
Hemmeligheten er å gi kjøttet et oppkok, og deretter bytte vannet. Dette gjør at kjøttet får en mer elegant smak, for man fjerner urenheter og slaggstoffer i kjøttet
Norsk lammekjøtt er av ypperste kvalitet, ikke rart da de fleste beiter i utmark, smaken varierer, sies det, om det er lam som har beitet på fjellet, ved kysten eller spist lyng på innlandet
Jeg har prøvd ganske mange av oppskriftene, og de aller, aller fleste har vært veldig gode. For litt siden hadde jeg lyst å lage en sjokoladekake som ikke var langpannekake, og gjerne også bruke kefir som jeg synes gir veldig saftige kaker
Lammekjøtt og rulleskinn kjøpt i Mathallen, økologiskLyngenlamm. Lammet kommer fra Lyngen. Det hele virket som en enkel operasjon til jeg ikke rakk å være med på rulle-laget hos Christer og Bernard
Klippfiskboller servert med salat dekket av tyttebærdressing, rødbeter med roquefort, lammecarrè av Alpelam fra Lyngenog som finale, pannacotta med granateplegele og bringebær
- helgrillet fisk fylt med blåbærlyngogskogens egne “krydderurter” ( lyng, syreblader. De fleste forbinder mat på bål med grilling av pølse, os i øynene og bållukt i klærne… hvertfall stemmer dette for meg
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.