Det går fint an å bake surdeigsbrød. Foto. Thor Brødreskift. -->. Jeg har holdt flere kurs hvor brødbaking har vært i fokus i det siste, og flere har spurt om jeg kan legge ut flere brødoppskrifter på bloggen
Surdeigsbrød. Det får en sprø og knasende skorpe, det dufter godt i heimen når man baker surdeigsbrød og sist men ikke minst, så smaker det himmelsk godt, men en svak syrlighet bakerst i ganen
Spiser jeg brød blir det hjemmelaget surdeigsbrød. For noen uker siden ble jeg nysgjerrig på om det fungerte å lage surdeigsbrød uten gluten også, så da har jeg prøvd
Jeg har lenge tenkt på begynne å bake eget brød, fordi det er billigere og bedre smak. Problemet er at jeg hater å bake, så tanken på å stå å elte deig hver dag har ikke fristet så veldig
Surdeigsbrød er bakt og surdeigskulturen står klar i kjøleskapet til neste gang jeg vil bake. Før du kan begynne å bake surdeigsbrød trenger du surdeigskultur, dvs en blanding av gjær og melkesyrebakterier
Dette er et smakfullt brød som egner seg ypperlig til supper, gryteretter og oster av mange slag. Det egner seg derimot ikke så godt til pålegg som kjøttpålegg, syltetøy eller brunost
Dekk til formen med et klede og la surdeigsbrødet og heve i 1 - 1,5 time. Eltefritt surdeigsbrød Hvetemel - 300 gram Sammalt rugmel, finmalt - 150 gram Fullkornshvetemel - 150 gram Salt - 1 ts Surdeigsstarter - 3 ss Vann - ca 4,5 dl
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.