Denne oppskriften er basert på en gammel oppskrift som har vært en sikkervinner på mitt kjøkken i fler år, nemligeltrefriespeltrundstykker fra ChocoLanas blogg
Jeg har prøvd meg litt fram med speltmel i det siste, og disse grove rundstykkene er kjempegode. Appelsinjuicegir dem det lille ekstra sammen med steinmalt speltmel fra Mylnå
Avkjøles på rist, og de er klare for å bli servert. Ha alle ingrediensenei bakebollen og elt på lav hastigheti ca 10 minutter. La deretter deigenhvilei ca 1 time før du baker ut rundstykkene, ca 20 stykker. Legg de så på bakepapir, dekk til med handkle og la de heve i ca 50 minutter. Når de er klar for ovnen visper du egg og vann, pensler, skjærer et litesnitt på toppen og stek de på over- og undervarme 225 grader i 10-13 minutteravhengig av ovn. ca 1 time før du baker ut rundstykkene,. 10-13 minutteravhengig av ovn
Spelt inneholderlite fruktaner, kjeder av fruktose som vifinner mye av ivanlig hvete og rug. Mange med IBS har problemer med å fordøye fruktaner, og da kan spelt være løsningen
Sett deigen. Ha mel, salt, tørrgjær og gresskarkjerner i en bolle. Spe på med kaldt vann og appelsinjuice og rør deigen kjapt sammen med en sleiv eller en skje
De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg er ferdig glad i å bake eltefritt. Lag deigen kvelden før, og så har du deilige rundstykker neste morgen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.