Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir
Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte
Denne fiskemiddagen var overraskende lett å lage og smakte helt vanvittig godt. Fisk er rask og sunn middag i hverdagen og anbefales å spise minst 2-3 ganger i uken
Dette innlegget inneholder produktplassering. Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
D. e. t. r. f. b. u. a. –. o. g. d. h. l. i. å. s. k. ,. v. n. y. p. m. …. 1. L. ø. j. 2. M. H. B. æ. 5. 0. R. /. E. K. -. (. ). P. F. I. G. c. 3. ×. S. Å. J. N. V. A. T. w. t g. d l
Skreisesongen er endelig på plass. Jeg har gått og lusket rundt matbutikken en uke nå, var visst problemer med leveransen, men nå er fryseren full (så forvent noen skrei-oppskrifter fremover
Eg elskar torsk i alle variantar, så no midt i skreisesongen et eg det så ofte eg kan. All skrei er torsk, men ikkje all torsk er skrei, seier dei som kan det
No kjem vårteikna eit etter eit. Det blir lysare om morgonen, sola har ikkje lenger gått ned når du kjem heim frå jobb, og det er tulipanar i butikkane
Det er nå du skal kjøpe skrei i butikken. Den er på sitt aller beste i 3-4 måneder etter nyttår. Skrei er egentlig det samme som torsk, bare det at skreien har svømt sørover fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, mens torsken holder seg på samme sted hele tiden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.