I dag har jeg laget en nydelig og enkel rabarbrasuppe, med rund smak av brunt sukker og kanel. Rabarbrasesongen har startet, og mange har begynt å spørre meg om hva de kan lage med rabarbra
Vafler blir gode med nesten hva som helst i røra. I et annet bidrag har jeg brukt brunt sukker. Etter å ha lagd vafler med både frukt og grønt, juice og brus, rømme, fløte, kefir, yoghurt, hvetemel, speltmel, havregryn osv…, tør jeg påstå akkurat dette
Nå over til dagens oppskrift, som er en kanelboller som er krydret opp med kardemomme, og i stedet for å bare bruke vanlig sukker, har jeg også brukt brunt sukker
Legg fileten i en passende form (eller en brødpose) med skinnsiden ned. Dekk godt til med plastfolie (eller press luften ut av posen og knyt den sammen) og legg fisken i kjøleskapet
Fløteis medbrunt sukker. Kok opp sammen med sukker og en skvett vann i bunnen av pannen. Bruker man brunt sukker i isen får man en god karamellaktig smak som passer godt til syrlig rabarbra
Begynn med mandlene du trenger. (Snakk med en mor eller bestemor dersom du ikke forstår de har garantert skoldet noen mandler til marsipan og kransekake) Legg de skoldede mandlene på et tørkepapir og forsøk å trekke det du kan av fukt ut av mandlene
Men med litt tålmodighet, og gode hjelpere som liker å prøvesmake, ble altså denne oppskriften til. Bland alt det tørre, og ha det i smørblandingen sammen med
"I oppskriften Perles brune pinner under har vi byttet ut hvitt sukker med annen smartere søtning. Hvitt sukker påvirker kroppens immunforsvar og blodceller som Luke, negativt, men gjennom enkle grep som å erstatte raffinert sukker med rårørsukker, lønnesirup og honning i mange av julens tradisjonelle småkakeoppskrifter, oppnår man en langsommere blodsukkerstigning samtidig som kroppen nyter godt av deres helsefrembringende egenskaper
Pensle med eggehvite og strø på mandler og brunt sukker. Brune pinner blir ikke sandaktige som shortbread eller knallharde som de ufortjent berømte italienske "biscotti" som du kan slå en mann ihjel med
Mitt første møte med denne utrolige julebaksten var på en romjulstur til Trysil-pereferien. Disse pinnene var saftige og sprø og velsmakene, og kunne slå knock-out på både pepperkaker og berlinerkranser med bind for øynene
BANAN - MUFFINS 4 bananer, moses med stavmikser eller gaffel100 gram smør, smeltes og avkjøles300 gram sukker2 ts vaniljesukker2 ts bakepulver2 egg500 gram hvetemelBland alt sammen, ha i muffinsformer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.