Det tok meg tilbake til Paris og en dessert medmarkjordbær og ferskost sorbet. Derfor kommer det en oppskrift på ferskost sorbet men vi må vente på markjordbærene litt til…
Bland alle ingrediensene i en kasserolle, og kok markjordbærene sammen med sukkeret. Markjordbærene var frossne fra Eldorado, og de var veldig søte og gode
det er mulig å lage en ostekake til helgen som du kan nyte med god samvittighet. Dessuten er mesteparten av rømmen byttet ut med bare noen skjeer ekstra lettrømme og det er redusert på sukkermengden i kaken også
Full av inspirasjon dro jeg hjem og googlet oppskrifter på fermentert ketchup og strandet på denne egenkomponerte varianten som ble til ut fra det jeg hadde tilgjengelig og med fokus på de smakene jeg liker skal være mest fremtredende i ketchup
Den største gleden var nok markjordbærene som hadde fått vokse seg store og mørkerøde. Det er søndag, så hvorfor ikke starte dagen litt ekstra bra med disse vaflene
Kaken er selvkomponert og jeg er utrolig fornøyd med den. En vidunderlig sommerkake laget med kjeksbunn, fantastisk god og kremete mascarponefromasj med vaniljesmak og søte jordbær på toppen
Jeg har eksperimentert med hvordan den aromatiske og ville smaken av markjordbær best bevares. Her var vi innom sommeren i fjor, da vi prøvde å runde Europa med bil
Fredag fikk jeg en kurv med lokale matvarer fra MENY-lauget. Sammen med disse matvarene fulgte det et håndskrevet kort og en minnebrikke med en utfordring
Når vi lager den hjemme kan vi lage den med økologisk melk, eller laktosefri hvis det trengs. Hvis ikke melken skiller seg så prøv med litt mer sitron og yoghurt
Hjemmelaget ferskost med løpe er utrolig fasinerende å lage, nesten som et lite mirakel hver gang. 8 ml osteløpe med noen rolige tak med en gullende ren sleiv. Skjær et rutemønster med en skarp, helt ren kniv i osten og la den stå i 20 minutter til
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.