For middag til fem personer brukte jeg ca:Kyllingform
2 kg
kyllingklubber
1 paprika
1 rødløk
1
purre
1/2
squash
10-15 cherrytomater
Saften fra 1/2 lime
Frisk koriander til pynt
Marinade
1 ss
soyasaus
2 ss
chilliolje
2 ss
olivenolje
1/2 ss
paprikapulver
1/2 ss
spisskummen
1 ss
tørket koriander
1/2 ss
kanel
1/4 ss
akasie honning
1 klype
salt
Couscoussalat
250 gram
couscous
1 ts
spisskummen
1 ts
paprikapulver
1/2 ts
salt
1/2
agurk
10-15 cherrytomater
1 purre
Saften fra 1/2 lime
Frisk koriander til pynt
Kok couscous etter anvisning på pakken, men ha spisskummen og paprikapulver i kokevannet.
Skjær agurk og purre i små biter, og del tomatene i båter. Når couscousen er ferdig blandes grønnsakene inn, press over saften fra 1/2 lime og smak til med salt.
Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god. Nå har det nettopp igjen vært debatt om hvorvidt økologisk er sunnere eller ei, men jeg velger å tro at et dyr som har fått naturlig mat ser bedre ut inni enn et som har levd på, si, soya, og som har fått plenty medmedisiner hele livet
Min variant er basert på en jeg har funnet i en liten marokkansk kokebok og brukt i mange år. Dette er en siderett som passer som tilbehør til grillmat, stekt kylling, eller hva med stekt fisk
Denne marokkanskinspirerte gryteretten tar litt tid å lage. Med småkoking under lokk over lengre tid, får du virkelig frem de kraftige nordafrikanske smakene
Server rykende varm marokkansk grønnsaksgryte med couscous eller quinoa. Marokkansk grønnsaksgryte. Disse varme krydderene er noe vi nordmenn kanskje mest forbinder med julemat og den slags
Denne marokkanske suppen smakte jeg for første gang på en marokkansk/spansk restaurant i Cordoba for ikke lenge siden, etter å ha lett etter den på diverse menykart
Gresk couscoussalatmed marinert svinekjøtt og fetaost toppet med nydelig sennepsdressing. Jeg har alltid vært glad i marinert kjøtt, fetaost med ubeskjeden mengde dressing (så klart) til en grønn og sprø salat
Følg oppskriften på pakken med couscous, men kok frukten med vannet, sil det og legg frukten til side, ha i gurkemeie, salt og olje før vannet haes over
Krydret marokkansk linsesalat smaker veldig digg i selskap med grove rugkrutonger og en dæsj rømme. Siden den gang synes jeg det er gøy å eksperimentere med kjøttfrie middager
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.