Fikk spørsmål fra en kollega om jeg kunne bake til bryllupsfesten hans denne helgen, og det var allerede såpass mange andre som skulle bake, at alternativet som stod igjen var marsipankake
Eggehvitene har du i en egen skål, mens eggeplommene piskes til eggedosis med halvparten av melisen. Fordel sitronfromasjen i hver av de fire kakeformene som til nå bare inneholder oreobunnen
Her kommer en liten oppskrift på marsipankakemed en vri. Jeg er heller ikke så stor fan av marsipan og kjøpte spontant med en pakke «sjokolademarsipan» fra Odense da jeg var på butikken
Den oppskrifta har jeg delt med dere før, og du finner den i flere størrelser her. Og denne gangen hadde jeg lyst til å prøve på noe nytt, nemlig en åpen marsipankake
En frisk og luftig fromasj laget med vaniljekesam av den lette varianten og jordbær. Vil du kan du bytte ut kesam med pisket kremfløte, men selv synes jeg det smaker så utrolig godt med kesam
Som morsdagskake lagde jeg en marsipankakemed sukkerbrød fyllt med smilkrem og bringebærkrem. Fastelavnsbollene ble laget med denne bolleoppskriften og fyllt med en raus mengde vispet krem og syltetøy
Når dette har blitt avkjølt deler du kaken i tre bunner, dynk alle tre med juice. marsipankaker smaker som oftest best etter at de har fått stått en stund, gjerne over natten, da saft har trukket seg inn i bunnene og kaken i seg selv har blitt mer saftig
Marsipankaken er flyt med bringebærkrem i ett lag og vaniljekrem med valnøtter i det andre. Pyntet med marsipanroser og sommerfugler og ett bilde av henne
P. o. s. t. e. d. n. 1. 6. f. b. r. u. a. 2. 0. 5. y. A. L. i. D. l. K. k. R. p. å. g. m. v. M. j. ,. ø. S. T. h. 4. ½. 3. 8. B. H. V. (. ). -. æ. 9. I. m L. d l. m l. e g
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.