Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat. FylletVisp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst
Disse smaker kjempegodt med ost, skinke, koriander og timian på toppen. Bland smør og mel til en deig, eventuelt ha 1 - 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Sett til steking i ca 30 minutter - obs lurt å følge med så de ikke blir brent
Spinat og fetaost passer utrolig godt sammen, om man kan selvsagt også lage en stor versjon med de samme ingrediensene, men på en fest er det både enklere og gøyere å spise miniversjonene
Minipai er supert å ha med seg til lunsj, og de er like god varm som kald. Minipaier. Bland deigen raskt med en skje til en litt klissete men fast deig, tilfør mer mandelmel dersom deigen er veldig våt
finn hakk løken, del purren i ringer å stek dette litt sammen med kjøttdeigen. finhakk paprikaen å bland den så inn i suppen før du forsiktig røren inn kremosten, suppen skal ikke koke etter at kremosten er tilsatt
Minipaier er godt, og passer perfekt til tapas. (jeg synes melet som du blander med vann er bedre enn de ferdige bunnene)Stikk ut små rundinger med et glass, og gjør slik til deigen er brukt opp
Bland myknet kremostmed vanilje saus eller pudding, tilsett sukker og skall av en halv sitron. Knus kjeksene fint for hånd eller i kjøkkenmaskin og bland det sammen med smeltet og avkjølt smør og smeltet hvit sjokolade
Bland smør / cocosa og mel til en deig, eventuelt ha 1 - 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Sett til steking i ca 30 minutter - obs lurt å følge med så de ikke blir brent
Disse super enkle paiene er lett å lage, jeg har brukt ferdig små terteletter og fylt med eggestand. Finhakk løken og stek en gyllen i pannen med litt smør, legg i aspargesbitene og ha i vannet
Kjevle deigen og stikk ut passende størrelser og ha over i formene (prikk gjerne med gaffel, jeg glemte det)Forstek på 200 grader i 10Chakalaka fyll2 egg2 dl fløte/melk250 g cottage cheese chakalaka1 paprika i små biter2 stekte kyllingfileter i små biterSalt og pepper etter smakPisk egg og fløte lett sammen til en jevn blanding og tilsett cottage-cheese, kylling og paprikaFordel fyllet over de forstekte paibunnene og stek videre i 15 min på 200 g, eller til eggemassen er fastVeldig passende på et tapasbord eller som en god middag sammen med en frisk salat dersom du lager en stor paiSmaker like godt varm som kaldChakalakapaiene kan oppbevares noen dager i kjøleskap og kan også fryses Paibunn
I dag skal du få oppskriften på en dessert ELLER middags-pai med spinat mousse. Jepp, her kan du med enkle grep gjøre retten om til en salt eller en søt rett
Til denne oppskriften på minipai, trenger du 12 små paiformer eller 12 store muffinsformer. Rull deigen ut og stikk ut sirkler ca 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer
Jeg har forsøkt meg på kremost denne gangen med flløte og ikke bare hel melk som sist, HER er innleggetDet er vår så jeg har hatt muligheten til å bruke urter fra hagen, mannen ble sendt ut til Mors tidlig i dag slik at vi hadde ferskt brød til frokost, det var fremdeles varmt da han kom hjem med det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.