Så da startet jeg enda et nytt forsøk på å få til et brød som jeg er fornøyd med. Her hjemme får jeg aldri godt, grovt brød, fordi jeg ikke er flink til å lage dem og ingen andre her heller kan
Tilslutt hvetemel – og rosiner (valgfritt) til deigen er passe fin og slipper bollen. For de av oss som elsker rosiner smaker også grovt brød ekstra godt når rosiner tilsettes
Bland godt sammen med resten av ingrediensene. 4 dl sammalt hvete2 dl sammalt rug1 dl valnøtter1 dl mandler1 dl gresskarkjerner1 dl solsikkekjerner10 aprikoser1,5 ts natron1 liten ts salt1 ts honning6 dl culturaKjør mandler, valnøtter, gresskar- og solsikkekjerner sammen med aprikosene i en blender. ) 4 dl sammalt hvete
Denne gangen har jeg bakt en variant med masse grovt mel, kli, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø. Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brødog korn
Jeg fortsetter å notere erfaringer med ny kenwood og ny stekeovn. en god klunk olivenolje,. Jeg kjørte dette i maskinen, men jeg måtte dele deigen for at den skulle elte skikkelig og kjøre halvparten av gangen
Bruk vann på hendene og trykk deigen godt ned i formene, og glatt over med vann på hendene tilslutt. Siden det har vært en regnværsdag i dag, passer det fint med å ta en bakedag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.