Sett løk og gulrot i en stor panne med kalkun halsen (valgfritt). Bland melet med hvitvin eller vann, deretter blande dette inn i aksje under omrøring over varmen til tyknet
Og så må vi ha førjulskos med god mat og drikke. HELT RIKTIG LAKSTil 4 personer 400 g fersk laks i tynne skiverFrisk dill1 fennikel2 ss kapers1 sitron, helst økologisk4 ss god olivenoljeHavsalt og friskkvernet pepperHakk dillen fint
En frisk og god kake som du kan fylle og dekke med ønsket krem og pynt. Her har jeg pyntet med Marshmallow fondant- Kaken er fylt med Jordbær ostekrem, ferske jordbær og litt smeltet sjokolade
Forvarm ovnen til 180 C og gjør klar ei stekebrett med bakepapir. Legg deigen på stekebrettet, klapp det til med hender eller en slikkepott dyppet i vann til en litt flat pølse ca 17-18 cm. Uten varmevifte i ca 30 min, med ca 15-20 min
En frisk og god kake som du kan fylle og dekke med ønsket krem og pynt. Her har jeg pyntet med Marshmallow fondant- Kaken er fylt med Jordbær ostekrem, ferske jordbær og litt smeltet sjokolade
Kveitegluten er med å få brøda til å verte fine og luftige, men samstundes aukar det sjansen for intoleranse og allergi når ein får så store mengder gluten i seg
I ukedagene så blir det dårlig med gode frokoster så i helgene er det deilig å kunne slappe av. Det å ha smøret i helt i begynnelsen bidrar til at man får en kremaktig finish
Med feil type olje blir den helt uspiselig. Maillardreaksjonen er mye kulere - det er i all hovedsake karamellisering av kjøttet og er det som gjør at grillet kjøtt smaker bedre enn når en nybegynner steker en biff i teflonpanne på for lav temperatur (og dermed koker kjøttet heller enn å steke det)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.