4 egg,
helst romtempererte (det bedrer bindeevnen)
100 gram
mandelsmør (f. eks. Helios) ELLER bløtlagte og tørkede mandler som du blender til smør i en foodprocessor (dette tar tid, men jeg liker å lage ting fra bunnen av)
100 gram
bløtlagte gresskarkjerner
100 gram
bløtlagte solsikkekjerner
4 ss
smeltet kokosolje
3 ss
kokosmel
1 ts
bakepulver
1 ts
natron
1/2 ts
salt (himalaya eller havsalt er bra)
1 ts
knust fennikel (gir litt mer «brødsmak»)
1 time
og
15 minutter
Steketida kommer an på hvor mye det hever, og det kan hende du bør dekke over brødet med et lag bakepapir mot slutten for å ikke brenne det
B. r. ø. d. e. t. l. a. g. p. å. k. u. n. f. ,. v. i. b. h. s. o. j. D. m. y. æ. /. (. ). I. A. T. 1. 8. 0. 4. -. 5. J. “. c. ”. M. N. w. R. H. q. ♥. 7. 9. 2. 6. 3. S. F. L. V. d l
Når brødet er avkjølt skjærer du rundstykkene i to,og smører med hva hjertet begjærer. Brød med nøtter smaker helt fantastisk til en bit brie,med litt honning og noe grønt
Kjempe saftig og godt brød, det er en liten prosess men tar egentlig ikke så mye tid. Dette blir 3 brød. 150 gram havregryn. 150 gram sesamfrø. 150 gram gresskarfrø. 100 gram linfrø. + 5 dl vann og 1 ss eddik. Bland alt sammen i en bakebolle og la det stå ca 8 timer før du går til neste trinn. Bland så sammen 0,5 dl lunkent vann, og rør ut gjær. Ha alt over i bakebollen og elt det skikkelig sammen i 5 minutter. Ha deigen over i 3 brødformer som er smurte. La det stå i 5 minutter og skru ned tempraturen til 150 grader og setter de på nederste rille. La det stå i ca 70 minutter - jeg tok de så ut av formene, la de på hodet på rist og satt de tilbake i ovnen i 15 minutter, og la de avkjøles helt før du skjærer i dem. 150 gram havregryn. 150 gram sesamfrø. 150 gram gresskarfrø. 100 gram linfrø. 5 minutter og skru ned tempraturen til
Jeg har jobbet masse, masse og har en blogg som jeg er stolt av. Det er litt fint å være stolt av noe. Før jeg begynner på den egentlige oppskriften og det egentlige innelegget må jeg si noen få ord
Dette brødet er inspirert av det gode brødet med valnøtt og honning. Legg brødet på en plate med skjøten ned, dryss på litt mer mel og legg over et klede
Hasselnøtterogsesamfrø gir god smak til dette brødet, som også er saftig og sunt. Nå kan du endelig nyte ditt deilige ferske brød laget med naturlige råvarer, tid og kjærlighet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.