Bland det tørre,fetaostogoliven en bolle. Del opp osten og hakk oliven grovt. Disse muffinsbrødene smaker godt til spekemat eller ost, og er godt følge til supper og salater
sukker og litt salt. Jeg elsker sorte oliven. Jeg elsker fetaost. (jeg bruker å si meg ferdig med deigen når jeg kan ta på den uten at den sitter fast på fingeren) Når deigen settes til heving heller jeg over litt olje (som jeg har blandet med litt godt krydder), under hevingen trekker oljen inn i deigen, og den blir super å jobbe med samtidig som rundstykkene blir luftige
Jeg hadde også satt frem diverse glass med oliven, feta, soltørkede tomater, pesto og aioli. Det er varmt, sommeren nærmer seg og jeg kjenner behovet for å spise litt "tapas/meze" aktig fremover
Lag spinat ogfetasnurrer slik som beskrevet her. Takket være brødbakemaskinen var en halvgrovdeig ferdig og klar for utbaking da jeg kom hjem fra jobb i dag
Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i oliven. Oiven i marinade kan stå i kjøkkenskapet i ukevis - de blir bare bedre til lengre de får ligge i marinaden, men det er der jeg mislykkes hver gang, de blir så plutselig tomt - er du først hekta på oliven er marinerte oliven helt uimotståelig
En purè laget av oliven, ansjos, kapers ogolivenolje som gjerne serveres med brød. Jeg brukte selvsagt oliven, men i tillegg litt annet som jeg syns gir god smak
Tilsett smuldret fetaost, spinat i biter (hvis du bruker frossen tin den og pass på at du klemmer vekk overflødig væske før du har den i deigen), finhakket vårløk og salami i småbiter og bland godt sammen
Istedet for brød ble det snurrer med fetaostog spinat. Jammen ble det ikke litt baking i dag også. Skal ha suppe til middag i dag, og tenkte derfor at det kunne være godt med nybakt brød til
Legg stykke med fetaost over og strø krydderblanding og litt olivenolje over. Olivenolje. Krydderblanding for fetaost (oregano, timian, mynte og koriander)
Caprese med avocado, parmaskinke, manchego, olivenog chiliaioli. Oliven er valgfritt. Denne helgen har jeg hatt en god venninne på hyggelig overnattingsbesøk, og vi har blant annet kost oss med antipasti og nybakt foccacia
Jeg kom over den på Trines matblogg, og den er uten kjøtt men med fetaostog masse gode grønnsaker. Jeg måtte lage lasagnen i går også, og satt igjen med nok til middag i dag og luksuslunsj til jobb i morgen
Det var kun kyllingen som kom i hus og alt annet ble glemt. Jo, da tar-man-det-man-haver og gjør så godt en kan, og resultatet ble tilslutt en snasen spansk søndagskylling som passer like godt til hverdags som til helgen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.