210 grader
Den italienske kjøkkensjefen Martin Dalsass, som jobber i Ticino i Sveits, sier 280 grader, før giftstoffer kommer ut. Men det må være en god olje. Han er ellers kjent for sin bruk av gode oljer fra hele Italia, og spesielt kjent for sin sjokolademousse med olivenolje. Selv friterer vi i jomfruolje ved 190-200 grader - Olje til fritering , kan du filtrere og bruke inntil 10 ganger – Tørk godt av kjøtt eller fiskestykket før du steker i olivenolje. Da spruter det ikke.
Jeg har skrevet en oppsummering på norsk for de som ikke liker så godt å høre på engelsk, men dersom du vil høre intervjuet førstehånds så finner du det her
For hvis duikke vet hvadu gjør, hvordan skal du da vite hvadu skal endre på. Den som er syk på en fridag, er virkelig syk… I dag er en sånn dag hvor det ikke gjør noe om man suller rundt på treningssenteret i mange timer, det er en sånn dag hvor du kan trene akkurat når du vil og få masse ut av økta… Treningsfri i dag
Om tarmen din er syk, er det svært sannsynlig at immunforsvaret ditt er overarbeidet, og du blir mer mottakelig for andre, kanskje tilsynelatende ikke relaterte plager som feks eksemer og konsentrasjonsvansker
Strengt tatt så finnes det jo noen greie regler for hva man ikke bør servere på date. Spinat, fordi du vil ikke ha grønt mellom tennene når du prater ergo går pesto også inn i denne kategorien
Barna var super happy for hva de fikk servert, og minsten mente at dette burde jeg lage oftere. Visp godt så det ikke blir noen klumper i den og tilsett melken gradvis mens du underveis gir den et oppkok
Bacon er et godt alternativ om duikke får tak i chorizo. Jeg vil også samtidig benytte anledningen til å takke alle som fant veien til Marias Salt & Søtt etter forrige gjesteinnlegg (du finner det her), og ønske alle nye lesere velkommen inn i mitt univers fylt med herlig mat
Dette var dagens variant,bruk det krydder du ønsker. (nja, ertestuingen var vel ikke helt deres idè. Deretter lager du den vidunderligste saus av buljongen
Er du fan av olivenolje, eller bruker du andre type oljer. For mange vil det være olivenolje, ettersom dette er en av de mest kjente matvarene i landene rundt Middelhavet
For å delta må du bare skrive i kommentarfeltet at du vil være med og huske å legge igjen email adressen din (bare jeg vil se den) også vil du bli kontaktet av meg via email og du vil der få vite mer eksakt hva dette opplegget går ut på
Dersom følsomheten ser ikke ut til å være et problem men du ønsker allikevel å ta noen forholdsregler vil varmebehandling (dampkoking, koking eller baking) trolig redusere alkaloid nivåer til nesten halvparten
De som ikke svarer, og det er folk flest, starter helgen etter jobb på fredag, litt ekstra snacks til gullrekka, litt vin til ekstra god mat på lørdag og kanskje en vaffel hos svigers på søndag
Matglede og nysgjerrighet på ny mat er viktig å dunke inn i den oppvoksende slekt. Og ikke minst er hverdagsmaten viktig for barns forhold til mat og gode matvaner
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.