Når alle eplene er i kasserollen koker du opp vannet, og lar de småkoke seg møre på lav varme. Sett på tette lokk og oppbevar glassene kaldt og kjølig (la de gjerne avkjøle seg på benken med lokket på før du setter de kaldt)
Norske epler varierer så mye i syrlighet avhengig av hvor i landet de blir plukket, eplesort og hvor modne de er, at du skal aldri stole på sukkermengden som er oppgitt i oppskrifter
Og her komme oppskrifta og noken bilder fra "produksjonen". Fyll på varme glass med lokk. Fyll dei heilt opp og sett dei påpå hove, så vil dei greie holde seg fint ut over hausten i ei kald bod eller i kjøleskapet
Oppskrift under bildet. De er også rike på pektin, som virker rensende på tarmen. Denne oppskriften passer for både Helsefreaken og Fattigmann, da den er helt uten raffinert sukker, vegansk, glutenfri, økologisk og lages med gratis epler fra naturen
Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj på et kontor i vår avdeling på fredagen. Nå bruker jeg spray formfett og sprayer rundt kanten og litt oppå bakepapiret
-) Ettersom han var satt på røreoppgaven hadde han googlet oppskrifterpå eplemos da jeg kom tilbake fra lekselesingen, og han kunne stolt meddele at vi hadde gjort helt rett i å tilsette vann
Rør sammen til en jevn røre og ha det utover på bakepapir i en langpanne. ) Eplekake2 dl sukker3 dl havregryn5 dl speltmel2 ts vaniljesukker2 ts bakepulver3 egg200 gram smør2 ts malt kardemomme1 ss malt kanel2 dl nøtterStekeovn skal settes på 175 grader
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.