Det som ofte er en stor utfordring er å spise noe annet enn bare kald julemat fra julemiddagen, i den sammenheng kommer julepålegg inn i bildetDe siste dagene har Guri og jeg vært i Trøndelag og som vanlig før Julgår mye tid til med ålage mat
Det finns sjølvsagt mange måtarålagelammerullenpå, om lag like mange som det finns husmødre. Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press
Slik, nå er den klar tilå legges i saltlaken som du påforhånd har kjølt ned. Ta rullen opp og legg den med en skjærefjøl eller noe oppå og et lodd, slik at den blir liggende i press
Legg stykker på en fjel med svorsiden ned, og krydre innsiden godt med salt og pepper. Jeg er ikke så veldig glad i tradisjonell varm ribbe, men lager du en rull av ribben såfår man en saftig og god ribbe med mye smak
Da kan du for eksempel legge dem til avkjøling på en sleiv eller liknende. Men for mer rustikke kjeks kan du ha litt mer i, da blir de slik som på bildet over
Dette er grunnlaget jeg bygger meg på, men hva skal jeg lage utover de to. Så jeg har gjort litt research på dette og deler med dere denne lange listen til inspirasjon
Jeg har allikevel gått og tenkt på at jeg ønsker ålage en versjon med quinoa istedet for hvit ris. Så etter et par forsøk har jeg kommet frem til denne oppskriften på vegisterkaker med quinoa og tradisjonelle julekrydder, perfekt tiljulematen
Skru påjulemusikken og kjenn påjulestemningen. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Utrolig nydelig og bør prøves til alle som liker typen rekesalat/skalldyrsalat med dill og rødløk. Jeg ville lage noen lavkarbobrød (inspirasjon hentet fra Carolines hamburgerbrød) da jeg hadde skikkelig lyst på scampi, dressing og brød
En som skal i bunn før paifyllet, og en som skal fungere som lokk på toppen av det hele. La det ståtil det begynner å koke, det skal bli en karamellsaus
Sett deigen til heving på et lunt sted ca. Er litt usikker på hvor vanlige de er i resten av landet, men her i distriktet er sirupskake julebrødet fremfor noe
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.