-Smelt den sukkerfrie (brune) sjokoladen over vannbad.
-Hell sjokoladen i silikonformene og «velt den rundt» slik at den dekker innsiden av formene.
-Hell så den overflødige sjokoladen tilbake i skåla du smeltet den i.
-La silikonformene ligge opp/ned på et bakepapir, så alt som ikke sitter fast på «veggene» (det som skal bli skallet) renner ut.
-Snu formene tilbake riktig vei igjen og sett dem i kjøleskapet.
-Hold sjokoladen du har igjen varm og flytende, den skal du dekke bunnen på eggene med etterpå.
-Varm opp kremfløten med tagatessen (stevia).
-Knekk opp den hvite sjokoladen og smelt den inn i den varme fløten.
-Sett denne blandingen kaldt i 10-15 minutter.
-Bruk en gaffel og rør litt i kremosten, slik at den blir myk og glatt.
-Bland sammen sjokoladefløten og kremosten.
-Hvsi du skal ha sun crisp i eggene dine, blander du det inn nå.
-Nå er sjokoladeskallene stive, og du kan fylle dem med melkekremen.
-Fyll skallene bare NESTEN helt fulle, for du skal ha plass til sjokolade også.
-Bruk så resten av den smeltede sjokoladen og dekk over melkekremen.
-Avkjøl (gjerne i fryser, da er det lett å presse eggene ut av formene uten at de blir ødelagte)
-Oppbevares kaldt i inntil 2 uker
-Kan fint fryses også
Bildet er av fjorårets heklede påskeegg. Jeg har rigget meg til i sofaen med heklenål og garn, fyllt tekoppen og har økonomipakka med kleenex i umiddelbar nærhet
Sjokolade Påskeegg Makroner120 g eggehvite (4små eller 3 store)35 g sukker150 g sukker50 ml vann150 g mandelmel15 g kakao130 g melis1 boks søtet kondensert melkDen kondenserte melken må koke i ca 3 timer også har du karamell
Alternativ 2 - Påskeegg uten former. Fremgangsmåte/Directions. Ha fløte, kakaosmør, gelatinpulver, mascarpone, halve mengden sukrinmelis og vaniljepulver i en kjele og varm opp til alt er smeltet og godt blandet
Nå er det ikke lenge til påskeaften, og i år fant jeg inspirasjon til å lage hjemmelaget påskeegg på bloggen til Det er utrolig enkelt å lage, men det er en del tørketid, så begynn å lage noen dager i forveien
) Er det noke som virkelig hører påska med, så er det Freia sine påskeegg med melkekrem. ) Dei blir på en måte en blanding mellom Freias påskeegg og kindermaxi sjokolade - og eg har derfor valt å kalle dei hjerteegg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.