Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunen med hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunen med stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Det som er litt lurt, er å ha masse sunt tilbehør til pølser, som salat og grønnsaker. Pølser kan varieres på utallige måter, ogpølser er noe som de fleste liker, selv sverger jeg til pølsermed mye kjøtt ogmed kraftig smak
Velg tykke koteletter og lag et snitt som en lomme langs midten av kjøttet. Ved å fylle dem blir ikke kotelettene bare supergode, de blir også saftige ogmed mer smak
Jeg brukte kyllingkraft og måtte derfor trå til med litt maizena på slutten for å få den tykk. en blogg dedikert til god gresk mat (kjempeglad jeg fant den bloggen
Ha et lag med pølsebiter over og et lag med grønnsaksblandingen på toppen. salt og pepper. bakt paprika, chorizo, fylt paprika, godt, grønnsaksfyll, helgekos, hverdagsmat, mozzarellaost, paprika, ungarsk pølse
Hva med å lage fylte tacohorn med kjøttdeig, salsa og mais i morgen. Lettvin turmat er det også. Bildet viser mine ferdige stekte tacohornOppskrift deig6 dl Hvetemel50 gram Gjær2 ss Sukker1 ts Salt70 gram Smør eller margarin5 dl Melk (Helst h-melk)1 stk Egg til penslingStep 1Legg alt det tørre i en bakebolle og varm melk og smør / margarin til 40 grader. Rør ut fersk gjær i det våte eller tørr gjær i det tørreStep 2Hell vesken over det tørre og elt deigen godt (5 minutter)Step 3Legg over et klede og sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse Oppskrift fyll 600 gram Karbonadedeig eller kjøttdeig1 stk Vanlig løk1 glass Salsasaus (tacosaus)1 boks Mais 1 stk LøkSmør Reven hvitostLitt salt, pepper og tacokrydder Step 1Stek kjøttdeig eller karbonadedeig Step 2Kutt løken i små biter og fres den med det ferdig stekte kjøttet Step 3Tilsett tacosausen, maisen og smak til med salt, pepper og tacokrydderHvordag lager man hornene. Illustrasjonsbilde er fra mine fylte horn medpølser, trykk her for oppskrift for fylte horn medpølser Step 1Del deigen i mindre emnerStep 2Kjevl et emne ut slik at den blir rund og tynn som en pizzabunn (ikke så tynn som italiensk men nesten)Step 3Del rundingen opp i 6 emnerStep 4Legg på 1 ss fyll og litt ost på hver bitStep 5Pensle kantene med egg og løft over og trykk ned som bilde viserRull så videre og knekk endene litt mot midtenStep 6Legg de på stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutterStep 7Pensle med egg og stø over litt reven hvitostStep 8Stekes på 190 –200 grader i ca 15 – 20 minutterBildet viser mine ferdige stekte tacohorn 6 dl
Her dropper jeg pasta/ris/potet fremfor å fylle rå paprka med en kjøttmix som jeg steker på forhånd. Du kan også gjøre denne retten mer fyldig ved å tilsette fetaost i kjøttmiksen, som da vil smelte inni paprikaen
Eplerog rødløk surret med karri er et annet nydelig tilbehør til pølser, og til det trenger du. karriEplerog løk kuttes i biter og får surre seg myke i litt olje sammen med karri
Jeg var redd for at det skulle bli for sterkt med chilipasta, så jeg måtte jo prøvesmake. Nå er jeg nesten litt flau for jeg spiste fem horn i en fei, og det før gjesten kom
Bland alt som står over i oppskriften. Kok ris og asparges/brokkoli, steik sjampinjong. Skjær kyllingen på langs oppå, smør Philadelphia ost i, surr 2 baconstriper rundt hver filet, legg i ildfast form i ovnen, 200gr i 30 min ca
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.