450 gram
siktet hvetemel 75 gram fin sammmalt rug 140 gram Fullkornshvetemel eller fin sammmalt hvete 100 gram siktet rugmel 560 ml/gram Kaldt vann Hold tilbake ca 50 ml
Detgjelder imidlertid å starte tidlig i uken om du har lyst påsurdeigsbrødpå lørdags morgen. Men jeg vil gjerne ha brød som ser ut som påde beste franske bakerier
Hev tildekket i en timeForm en pølse og legg i en liten brødformTa resten av deigen og klapp ut et lite flatt brød,dette øser du olje og fetaost på,trykk fetaosten godt ned i deigen
Bland alt dette i mikserbollen på kjøkkenmaskinen, bruk deigkrok. Jeg bakte dette som et stort rundt landbrød, men det er jo fullt mulig å bruke en brødform også
D. e. l. p. å. F. a. c. b. o. k. S. u. r. d. i. g. n. v. t. s. m. h. M. E. ,. f. ø. J. (. ). j. H. y. æ. I. N. U. /. -. P. A. V. T. B. 1. 0. 2. 3. 4. R. L. 8. 5. k l. d l
Noen ganger har jeg mer mel, hvis jeg for eksempel vet at surdeigen ikke skal bli brukt på en stund. Den har blitt oppbevart kaldt, men ikke blitt matet eller bakt med på flere uker
Jeg pleier å kutte dem litt på toppen før jeg setter dem til heving. Dette er dagens brød. Deigeninneholder ikke fett, men havregryn gjør det saftig – samtidig som skorpen blir sprø og seig
Dere som følger meg på Instagram har fått med dere at jeg har begynt å bake med surdeig. Men hvorfor bruke dager og uker på å bake et brød, når det kan gjøres mye raskere
Ha på lokket og la det stå til neste dag, når du ser det bobler litt. Ble entusiastisk og gjøv løs på skikkelig rugbrød nesten uten hvetemel, og selvfølgelig uten gjær
Vend deigen ut på benken, men ikke arbeid for voldsomt med den, da vil luften gå ut av deigen. Men endelig har jeg funnet en oppskrift og fremgangsmåte som fungerer
Her kommer oppskriften på klassiske pain au chocolat som er croissanter med sjokolade. Hell deigen ut på kjøkkenbenken uten å tilsette mer mel og kna deigen godt i noen minutter
Bland alt det tørre i et stort tretrau eller annet kar som passer til formålet. Avkjøles på rist. Tilsett litt mer lunkent vann dersomdeigen virker for fast
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.