Røkelaks er populært som forrett eller som en lunsjrett, denne lille retten her smaker fantastisk godt på begge måter, med den nydelige eple/fennikelsalatenog den syrlige kremen på toppen
(Den minner i allefall om pannekaker, men har litt annen konsistens fordi den er ovnsbakt). Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi
Stek så pannekaker på vanlig måte, men lag dem gjerne på størrelse med det vi kaller lapper/sveler, også skal de være litt tykkere enn norske pannekaker
Bland melk, smør og melblandingen med egg godt sammen til det ikke er none klumper igjen. Server pannekakene med lønnesirup, vaniljeis, sukker, syltetøy eller noe annet du syntes er godt
Sikt melblandingen over bakebollen med eggedosis og kefir. Ble veldig inspirert da jeg så instagram-bildet til en venninne som spiste frokost på The Nighthawk Diner på Grünerløkka i dag, og fikk et umiddelbart New York-savn
Uheldigvis var det aldri pannekaker på frukostbordet, berre ein enorm mengde med vaflar, toast, bagels, muffinsar og croissants med så mykje storkna feitt at eg aldri torde å ta
Disse pannekakene kan også spises med brunost, egg eller annet pålegg. Jeg elsker duften av pannekaker på morgenen og jeg liker den spesielt godt med masse frukt og bær
En utfordring er alltid å steke nok pannekaker på kortest mulig tid mens jeg holder et øye med lekselesing og samtidig rydder etter morgenens raske utfart
Disse pannekakene kan de fleste spise da de er glutenfri og kan også lett gjøres laktosefri da du kan bytte ut melken med feks soyamelk eller havremelk
Mitt første møte med amerikanske pannekaker var hos min fetter Ronny og hans to kamerater Jon Rasmus og Ole Martin, etter å ha godt skole i USA hadde de fått opp øynene for denne syndefulle herligheten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.