Jeg fikk tak i noen skikkelig fine, grønne paprikapå Grønland denne uken – jeg er litt usikker på hva de heter, men de minner om spanske padron paprika, en slags grønn spisspaprika
Legg svinefileten hel pågrillen, og stek den på alle sider til den får god stekeskorpe. Grillmat har lett for å bli fort kaldt, be gjestene forsyne seg av tilbehøret først på tallerkenen, og la dem vente til kjøttet (eller fisken) er ferdig, da får de varmt kjøtt til tilbehøret og kan begynnne å spise med en gang
Dra av skinnet og del paprikakjøttet i biter. Kjør paprika, hvitløk og fetaost sammen i blender. 2 store røde paprika 100 g fetaost5-6 hvitløksfeddsitronsaftcayennepeppersalt/pepperolivenoljeDel paprikaene i to og ta ut frø og hinner. 2 store røde paprika
Om du gjør dette pågrillen, pakker du hver enkelt paprika inn i stekefolie og legger disse pakkene rett på glørne, snu på dem av og til slik at de blir stekt på alle sider
Eller en pakke med grillet paprika. 1 glass med "roasted peppers", altså bakt paprika. 50 g valnøtter2 - 3 hvitløksbåter1/2 kopp olivenolje (eller den resterende oljen i paprikaglasset)1 ss sitronsaft1 ts spisskumin (krydder)1 ts kanel1/2 ts tørket chili25 g brødsmulerlitt salt og pepper1 ss honninglitt peppermynteblader og sesamfrø til pynt på toppenTilsett alt bortsett fra olivenolje, sesamfrø og mynte oppi en blender
Server grillet paprika og brie på crostini, og du har en perfekt tapas. Ingrediensene til denne retten har du kanskje allerede liggende, så da er det bare til å sette i gang hvis du er lysten på noe digg
Koteletter med grillet paprika er en fargerik, rimelig og smakfull rett. Ikke bare er paprikaen fargerik, den smakene også nydelige og passer perfekt til kotelettene
Sett tett lokk på med en gang. Syltet paprika. ½ kg grønn paprika. ½ kg gul paprika. ½ kg rød paprika. Del paprikaene i to, ta ut kjernene og skjær opp i tykke strimler
Legg brødskivene på en stekeplate under grillenNår de så vidt begynner å få farge, ta de ut, snu dem og legg osten på toppenSett brettet tilbake i ovnen under grill til osten begynner å bli gylden
Jeg foretrekker både smaken og fargen på disse paprikaene, selv om selve fyllingen er litt mer utfordrende siden den må foregå sideveis i stedet for ovenfra og ned
De er også perfekt å ha pågrillen. Fylt paprika med spinat og fetaost er virkelig til å bli hekta på. Om de er litt "kronglete" kan du fint dele dem i to, enten på tvers eller langs (det som er praktisk)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.