Kutt løk, aubergine, squash, paprika og tomat i biter på ca 2 ½ x2 ½ cm. Finhakk hvitløk.
Plukk bladene av basilikum og sett til side. Finhakk stilkene.
Varm halvparten av oljen i en vid gryte og fres grønnsaker og basilikumstilker i omganger til alt er mykt og blankt.
Ha alle grønnsakene tilbake i gryten sammen med timian og hakkede/knuste tomater og balsamico. La det hele småkoke i 30-35 minutter. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper, og rør inn det meste av basilikumen.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og fordel pastaen i dype tallerkener. Topp med varm ratatouille og server.
Dryss gjerne revet parmesan eller annen ost over retten ved servering.
Ratatoille er nydelig som fyll i lasagne, og kan brukes som topping på pizza. Den kan også spises kald.
Kjempe godt medpasta og fisk. Ha erter i fløtesausen og litt pastavann og la stå i et minutt. Varm opp fløten forsiktig sammen med hvitløk, ost, urter, salt og pepper
Kok pasta etter anvisning på pakken, i lettsaltet vann. Sil pasta, rør inn bacon og saus. Pasta carbonara har vært en livrett for meg siden jeg smakte "Pasta di Parma" da jeg var 13 år, men jeg fikk et helt annet syn når jeg lærte meg av tidligere kollega å lage skikkelig hjemmelaget pasta carbonara. - 200 gr fullkorn pasta- 3 skiver bacon, i terninger- 2 stk egg- 1 1/2 dl fløte- 30 gr parmesan- Sort pepper- 2 ts salt- 2 ss frisk basilikum, finhakket . - Kokkeliten 200 gr fullkorn pasta- 3 skiver bacon, i terninger- 2 stk egg- 1 1/2 dl fløte- 30 gr parmesan- Sort pepper- 2 ts salt- 2 ss frisk basilikum, finhakket
Tilsett så hakket løk og paprika og la surre to minutter sammen med kjøttet. Denne retten er etter inspirasjon fra min far, utrolig gode smaker og deilig kremete pasta
Sil av kokt pasta og vend inn i sausen sammen med persille. Pasta og pølse passer utrolig godt sammen. La surre på medium varme noen minutt før du har i hakket tomat, fløte og ost
Kok pastaen etter anvisning på pakken. I mellomtiden steker du grønnkålen i en panne med litt olje på middels varme, sammen med raspet hvitløk og et lite dryss havsalt
Legg bakepapiret med oljesiden ned – oppå «deigklumpen» som ligger på den andre bakepapirplaten. Endelig har vi funnet frem til en form for pasta som vi syns er god
Sett over vann til pasta Hakk rødløk og hvitløk. Nyskjerrig som jeg er måtte dette testes, og da det var på høy tid å få en ny middagsoppskrift med fisk inn her ble det en sunn vri på en klassiker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.