Mer spansk kan det ikke bli - albondigas med patatas con alioli. Har du laget majones noen gang. Det er såre enkelt, i alle fall denne hvitløkmajonesen
Den kalles også for "tortilla de patatas", potetomelett. "Tortilla española", eller spansk omelett som vi kan kalle det på norsk, hører hjemme på ethvert tapas-bord i Spania
Jeg lærte meg å lage ekte spansk tortilla på et matkurs jeg gikk på i Barcelona. 200 g poteter, skåret i tynne skiver legges i kaldt vann i 15 minutter
. Noen av dere har sikkert lagt merke til at det har vært ganske stille på denne siden en stund. Grunnen til dette er at jeg har vært en liten tur i Italia, eller nærmere bestemt Secilia
Den spanske potetomeletten (tortilla española de patatas) er eit slikt eksempel. Det er fascinerande korleis ei landegrense kan skilje mattradisjonar frå kvarandre, tatt i betraktning korleis rettar og metodar har vandra over heile verda i uminnelege tider
Når den er ferdig, ta en tallerken over formen og utfør samme manøver som når du lager din Tortilla con Patatas -nemlig snu formen slik at den lander smooth som silke på tallerkenen
Når den er ferdig, ta en tallerken over formen og utfør samme manøver som når du lager din Tortilla con Patatas -nemlig snu formen slik at den lander smooth som silke på tallerkenen
papas arugadas con mojo, patatasbravas, tapenade, albondigas, aioli og hotte scampi i tillegg til stekt chorizo, oliven, manchego ost og serrano skinke
Neste kake ut var min egen bursdagskake og det var godt den var til meg selv ,for når jeg skulle trekke den med sukkerpasta og lage dekorasjonene gikk det meste som kunne gå galt galt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.