Dette er en trendy streetfood måte å servere krabbe på som opprinnelig er fra Singapore. Fjern alle klørne fra krabben og knekk de lett med en skalldyrsknekker, nøtteknekker eller som på bildet ved å slå et hakk i skallet med en kokkekniv
Laksa paste får du kjøpt i diverse butikker med mat fra østen. Den er vanlig å servere i land som Malaysia, Singapore, Indonesia og i sørlige deler av Thailand
Siden min familie er fra Nord-Thailand, hvor en god del matinnflytelser kommer fra Kina og Laos, skulle det ta noen år før jeg fikk en introduksjon av akkurat denne type stekt ris
Der er en suppe som bruker mange ingredienser som ikke er så lett tilgjengelig i butikkene i Norge, så bruk gjerne en ferdig Tom Yum-pasta fra en asiatisk butikk som jeg har gjort her
Scampi importeres fra tropiske land, i hovedsak fra Sørøst-Asia (Bangladesh, Vietnam, India, Thailand, Malaysia, Indonesia) og produksjonen foregår enten i oppdrettsanlegg eller på reketrålere
Skrell og rasp ingefær, bland ingefær sammen med saften fra en lime. Karripasta brukes i curry og er en viktig del av det nasjonale kjøkken i Thailand, Malaysia, Indonesia og Singapore
Scampi importeres fra tropiske land, i hovedsak fra Sørøst-Asia (Bangladesh, Vietnam, India, Thailand, Malaysia, Indonesia) og produksjonen foregår enten i oppdrettsanlegg eller på reketrålere
Tom Yum kjennetegnes av dens sterke og syrlige smak, og stammer opprinnelig fra det thailandske kjøkken, men er også svært populær i nabolandene Laos, Malaysia og Singapore
Derfor fikk jeg lyst til å prøve og lage pepperkrabbe som jeg har hørt mye om. Jeg tok en tur på Nettet og fant en haug av oppskrifter så min oppskrift er en blanding av flere, blant annet fra Godfisk og Helles Kitchen
Selv om massaman er mest kjent i Sør-Thailand, er det takket være immigrantene fra India og Malaysia at krydder som kardemomme, spiskummin og kanel ble introdusert i det thailandske kjøkken
Det skal ikke være noen andre klumper i sausen enn penøttene fra peanøttsmøret. "Peanut sauce, satay sauce, bumbu kacang, sambal kacang, or pecel is a sauce widely used in the cuisines of Indonesia, Malaysia, Thailand, Vietnam, China and Africa
Noen mener at ordet kommer fra det persiske lakhsah som er en slags vermicelli, mens andre mener at det kommer fra Kantonesisk og betyr » krydret sand»
Denne elegante Rieslingen fra Martin Müllen var bare 100% treff. Temperert til 9° C, kom den florlette sødmen til sin rett til både sausen fra blomkålen og den litt sterke smaken frapepperkrabben
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.