Nå er det mye god norsk frukt og bær i butikkene, og for noen dager siden kjøpte jeg veldig gode plommer, så dagens kake tips er hjemmelaget plommekake, og det skal jeg absolutt lage igjen, den ble kjempegod
Etterpå vanket det selvsagt mors plommekake. Dette er en gjærkake med enkelt plommelokk. Men både blålilla plommer, røde eggeformede victoriaplommer og gulgrønne Reine Claude plommer fungerer like bra
Denne kaka lagde jeg for et par uker siden, jeg tok den med på jobb så de fikk bedømme den. Kaka trengte veldig lang steketid, så man kan med fordel lage den i større form, da vil den selvsagt ikke bli så høy, men smakene blir like gode
Brunt sukker, plommer og kanel i kakerøren, i tillegg til smuldredeigen på toppen som lages med både krydder, brunt sukker og hasselnøtter, gjør at denne plommekaken blir rustikk og spennende
Denne gangen er det ei plommekakemed smuldretopp. Plommekaken bakes i en rund springform, ca. På denne tiden av året flommer alle medier over av mer eller mindre lett tilgjengelige oppskrifter som gjør akkurat det, bruker årstidens gaver
Det er nesten ingen frukt jeg assosierer sterkere med høsten enn plommer. Plommekaken som jeg legger ut oppskrift på her, er frisk og god, og den lages på samme måte som eplekake
Nå er det mye god norsk frukt og bær i butikkene, og for noen dager siden kjøpte jeg veldig gode plommer, så idag siden min mamma kom på besøk laget jeg plommekake til dessert
Hadde noen plommer som hadde blitt litt glemt helt bakerst i kjøleskapet, var ikke noe galt med dem de hadde bare blitt litt rynkete på utsiden, så istedefor å kaste dem ble det en nydelig liten plommekake ut av dem, og det angret jeg ikke på
Den kan også fryses hvis man ikke skal spise den med en gang,. Denne plommekaken er nydelig. Kle en kakeform med bakepapir og legg plommene i formen med skinnsiden ned
Lag vaniljesaus med halvparten så mykje mjøk som anvist på pakken. Legg eplebåter, plommer, sukker og kanel lagvisFyll på med vaniljesausBruk resten av deigen til å lage ett lokk
Etter en snau halvtime i ovnen har du en veldig deilig plommekake. På toppen legger du plommebiter som er blandet med sukker og kanel, og til slutt drysser du på perlesukker og fint hakkede mandler
Det er visstnok verdens beste plommekake. I dag skal jeg bake langpannekake med epler for nedfrysning. I går kveld hadde vi eplekake med kokos til dessert, med vaniljeis ved siden av
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.