Om man i tillegg smøre med olje er det bare å snu jernet og kaken faller ut. Potetkakene smakte like gode som da jeg var liten og stod rundt steiketakken til Marta ,en helt fantastisk reservebestemor jeg hadde da jeg voks opp
Potetkakermed sopp- og løkfyll, å herremin altså. Potetkaker. Så bare prøv deg frem til du har en fin konsistens på potetdeigen som virker ok å jobbe med
Jeg kommer med et litt forsinket innlegg på glutenfrie potetkaker. Jeg regner ikke med noen har tid å lage disse i dag, men om du har en til to timer til overs en dag er det bare å sette i gang
Så tok jeg av det øverste arket, og snudde arket medpotetkaken rett ned på pannen. Jeg forøkte meg litt frem med vannmengden, siden den kan variere etter hvor store potetene er og type poteter man bruker
Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Legg et lag med vaniljekrem i midten av plata og et lag med eplesyltetøy over. Du kan strø på brunt sukker på toppen, eller servere med melis etter at de er ferdig stekt
Dette er en kjempegod potetkakemed bulgur, som har sin opprinnelse i det libanesiske kjøkken. Kok først potetene, og press dem til potetmos gjennom en potetpresse, (eller press dem med en grønnsaksmoser, skrell i tilfelle potetene først)
Boller smaker bedre med noe godt i. Lag en grop midt i med firngrene, og fyll i litt eplefyll. Pensle bollene med sammenpisket egg og strø på med kanelcrumle
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.