Nakkekotelettane er små, smakfulle og – som namnet seier – kjem det frå den mørare delen av dyret, med nok feittmarmorering som sørgjer for at kjøttet ikkje blir tørt om det blir handsama med omsorg
Potetkaker med sopp og løk – oppskrift. Det er høysesong for norske grønnsaker, så velg gjerne kål – både surkål og rødkål kler denne retten, men jeg valgte rosenkål
Vi vandra over den legendariske marknaden, mellom lukta frå framande varer, inn i medinaen, små tronge gater der mennene kauka og lokka med varer frå heile kontinentet, og lenger unna – frå der dei gamle karavanevegane henta sine varer
Ørreten står ofte på bordet, og Kjell – som i fleire år styrte kjøkkenet – bruker råvarene godt. I løpet av den «varmaste» halvdelen av året hentar hyttevert og rakfiskprodusent Geirmund Tormodsgaard opp meir enn eit tonn ørret frå vatna rundt Iungsdalshytta
De er ikke mye vanskeligere å lage enn potetkaker laget med gluten, blir selvsagt mindre elastiske og sprekker litt lettere, men smaken er vel det viktigste
Men på eit eller anna tidspunkt fekk eg smaken på den italiensk-inspirerte variantane – som du fint kan lage sjølv, dersom du har tilgang til ei god kjøkkenmaskin og ein eigna tørkeplass
I dag er det vanskeleg å finne oppskrifter på heimelagde syltelabbar og lettsalta, røykte svineknokar på nett – trass i at det aldri før har vore så mange matbloggarar, matprogram på TV og formidlarar av kokekunst
Eg brukte eit reint klede til det. Eg elskar det når eg finn nye, spennande bloggar, og ein av dei relativt ferske er Mia som skriv på bloggen Green Bonanza
I åra eg arbeidde som matglad journalist lærte eg aldri meir om grilling – eller barbecue som den mildaste og mest langvarige metoden heiter i Amerika enn av møta med Craig Whitson
Min mor er en mester til å hekle og har gitt ut mange heklebøker, les→ Min mor. Hun er også så snill og grei at hun gir bort to bøker til mine lesere, så nå er det duket for giveaway igjen
Som vi har snakka om før, kjem smaken fram når kryddera og aromatane vert surra i feitt i gryta. Dei kan vere mørke, våte og travle, men det som gjer dei litt lysare er om vi får til smakfull kvardagsmat i farta mellom treningar, møte og jobb
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.