Jakten på et hjemmebakt surdeigsbrød som ungene vilspisefortsetter hele tiden, jeg girikke opp. Denne gangen tilsatte jeg bittelitt gjær, omtrent en halv ts for å være sikker på at de skulle bliluftige
Hold smakene enkle men søte så er barna stort sett fornøyd. Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistensslik at det tilfredsstiller de små munnene
Klikkfor å dele på Twitter (Opens in new window)Del på Facebook (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Klikkfor å dele på Reddit (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)Click to email (Opens in new window)Klikkfor å skrive ut (Opens in new window)Lik dette
Jeg begynte å lage surdeigsbrødfor nesten et halvt år siden. Brødet er også lettere å fordøye, smaker bedre, metter lengre og girmindre utslag på blodsukkeret
Hos Strømstad Mat får man tak i det meste iøkologiskform også. De er så enkle å lage at alle tre kakene lages enkelt på en bakedag/kveld om man foretrekker å få det unna
Oppskrift på disse enkle barnevennligemuffinsene som jeg fikk mye skryt forimin oppvekst. Dissemuffinsene ble så søte og gode at jeg må bare dele det med dere
I dette tilfellet skal det heller ikke knas, men metoden som brukes er en såkalt brett og hvil metode etter filosofien fra Jim Lahey fra New York Times, som vel også var den første formidleren av ordinært no knead bread
Formen er ikke bra nå om dagene. På jobben har det gått en masse sykdom, og siden jeg er blant dem som bare titterinnom noen timer nå og da hadde jeg trodd jeg skulle bli skånet, men den gang ei
for å «piffe» opp meierismøretdittlitt, sånn at det passer enda bedre tilsurdeigsbrødet, er å la en pakke smør liggei romtemperatur over natten, så pisker man det hvitt og luftig og tilsetter hasselnøtt olje eller valnøtt olje
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.