Ingen jul uten risboller her i huset. Unga elsker dem og jeg ender som regel opp med å lage 2 posjoner (vi er en familie på 6- meg selv, min mann og 4 gutter i tenårene
Her om dagen kom svigers med en pose pærer som hadde blåst ned fra treet. De var litt for harde til at de kunne spises, så da ble det hermetiserte pærer
- Legg pærene med den flate siden ned i formen, og la de ligge til "marinering" i et par timer. - Dryss over brunt sukker på begge sider av pærene og la de karamelliseres på middels til sterk varme
Pærer med After Eight - ja, dette er så enkelt som det kan få blitt, men ikke undervurder smaken. Varme pærer med smeltet mintsjokolade og vaniljeiskrem som tilbehør er ikke bare godt - det er kjempegodt
Bakte pærer generelt er nydelig og det er toppen når desserten lages så raskt og greit som her. Ved servering legges pærene i individuelle skåler med en creme fraiche, kraften fra formen samt hakkede nøtter
I vår butikk har de ikke småflasker med light, så vi brukte heller Lerums Utan med pære og eple. Skrell pærene, og skjær av litt av bunnen slik at de kan stå oppreist i tallerkenen
Har du egne pæretrær MÅ du bare lage disse deilige posjerte pærene. Disse posjerte pærene er saftige, søte og med et hint av deilige krydder som vanilje, kanel, stjerneanis og nellik
2 pærer3 ss smør2 ss honning1 stjerneanis1 kanelstengerSaft og revet skall fra en halv sitron. Forvarm ovenen til 200 graderSkrell pærene og skjer de i små terningerLegg de i en ildfast formTilsett ingrediensene og rør omBak i ovn i 15-20 minutterFjern nelliken og kanelstangen før servering. 0000 2 pærer
Pære is er friskt og godt og kan helt fint lages hjemme også. Med en stavmikser moser du de frosne pærene sammen med kokosmelk eller vann og smak til tilslutt med flytende akasiehonning (naturlig søtning)
Pære og sennepsdressing gir sødme, fetaost gir salt, og valnøtter gir en god crunch til det hele. Skjær pærer i mindre skiver og legg på salamixen sammen med valnøtter og smuldret fetaost
- Legg pærene med den flate siden ned i formen, og la de ligge til "marinering" i et par timer. - Dryss over brunt sukker på begge sider av pærene og la de karamelliseres på middels til sterk varme
Nå hadde jeg ekstra pærer og ikke epler i fruktfatet, så jeg innrømmer at det var litt påtvunget og det kan blant annet føre til at nye oppskrifter eller smaker skapes
Dette er en salat med fantastisk smakskombinasjon, søt pære med en smakfull chevreost og redikker sammen med knasende sprø valnøtter og en nydelig dressing
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.