rødspette fileer. (Barnetallerken - laget med potet/kålrotmos, fiskekake og minigulrøtter i tillegg). Varm persillen i bittelitt vann og smelt smøret sammen med persillen
Egentlig suppedag i dag, men jeg byttet med morgendagen da jeg kom over rødspettefileter i butikken. Enkel paneringførst dyppet jeg filetene i pisket eggså i griljermel med litt salt og pepperStekte de i pannen med litt smør
I dag må jeg tilstå at jeg har fusket litt, da jeg var på den norske butikken Scandigo, hadde de ferdigpanerte rødspettefileter, de så så lekre og delikate ut at jeg ikke kunne stå for fritselsen, smaken stod ikke tilbake for utseende, vi koste oss virkelig med et nydelig måltid
Krabbebollene serveres sammen medkrabbemajonesen. Pisk eggeplommene med sennep, eddik, salt og pepper og tilsett krabbeoljen, litt av gangen, mens det piskes hele tiden til majonesen har fått riktig konsistens
vispet med. Tirsdag i dag, så er det fisk hjemme hos oss og det var tilbud på rødspettefileter på på Amfi Moss Coop MegaTil røren rundt fisken brukte jeg en vanlig tempura røre og hadde Hoff pommes frites krydderblanding1 egg vispet med 2,5 dl isvann2,5 dl hvetemelNok krydder til at røren blir rødlig, smak til så den ikke blir for salt(Jeg tok dette på slump selv så jeg vet ikke hvor mye jeg brukte, den så salt som vi liker det, vi bruker ikke mye salt i maten)Det som er viktig med denne røren for å få den sprø er å ikke røre for mye, ellers så binder man proteinet i melet og da blir røren seig og myk. Serverte potetmos med gulrøtter og kålrabi terninger, sitron og dill dippDipp1 dl creme fraishe1 dl hellmanns majones1 ss sitron juice2 ss hakket dillBland ingrediensene sammen
Jeg følte at jeg hadde mer energi og var mer til stedet med Kyani enn med eple før trening. Til middag ville jeg prøve noe nytt, noe jeg aldri har smakt før - rødspette, eller flyndre da
Det som er spesielt med denne fisken er at du får fire fileter ut av hver fisk. Om du spør din fiskehandler pent vil han sikkert hjelpe deg med fileteringen
Anbefaler deg virkelig å stikke innom fiskebutikken å prøve sjøtunge, piggvar, rødspette eller annen flyndrefiske og tilberede den på dette enkle viset
Rødspette, ål eller for eksempel hønsesalat. Jeg vil ikke plukke grønnsaker fra en bonsaiplante på bordet foran meg med brente brødsmuler som etterlikner jord, hvor bonsaiplanten selvfølgelig ikke er kortreist selv om restauranten forfekter nærhet til jorden og kortreiste ingredienser fra kokkens egen hage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.