Det er ikke alltid så lett å få tak i fin røkt torsk i butikken, men når de har det, burde du prøve. Del opp torsken i skiver og kok opp en stor gryte med vann
Innlegget Røkt Hyse med stekte poteterog spinat ble publisert på Mat og Vinnett. Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av
HER er forrige innlegg med kylling fra StangerietDenne retten er laget medrøkt kyllingbryst fra Stangeriet, som jeg steker i litt smør, noen fedd knust hvitløk og noen kvaster med timian
Disse potetene er grovmost og rørt inn med finhakket hvitløk, vårløk og persille. Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel
Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver
Serveres med brun saus, kokte poteter, surkål og rørte tyttebær. Når jevningen (smøret og melet) har blitt brunt, er det bare å spe på med krafta mens du rører godt og ha i brunosten
Ovnsbakte Amandine poteter hørte ogsåmed. Det første jeg gjorde var å krydre den med salt og pepper. Så svei jeg den av i en panne med olivenolje, for å lukke alle porer
Krydre med nykvernet salt og pepper, og dryss gjerne litt revet persille over. Det meste av næringsstoffene sitter i skallet, derfor liker jeg å ovnsbake små potetermed skallet på
En av dem er røkt svineknoke. Knus fenikkelfrø og havsalt i en morter (eller undersiden av en jernpanne eller liknende) og gni knoken godt med denne blandingen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.