Til fastelaven manglet jeg fastelavensris, så jeg gikk ned i fryseren, ribbet litt av den ene rypa som hadde fått ligge med fjærprakten på seg i fryseren og klippet av noen greiner ute,
Til jul er det stor stas å kunne sette heimelaga surkål og raudkål på bordet. Men der eg vaks opp blandar dei alt, så rabbestappe og raudkål står side om side på bordet
Legg så tynnribba i kasserollen, og skru ned varmen så ribba kan trekke. Skjær så ribba/sylteflesket i passe stykker og stikk inn hel nellik på svorsiden
Fjern beina på ribba, skjær den på langs nesten igjennom og brett den ut til et langt stykke. Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Ribberull hører julen til for meg. Dersom tynnribba inneholder bein, skjær disse bort. La den stå i romtemperatur til den er avkjølt, løsne hyssingen og bind opp igjen så stramt du klarer
Spansk mat er egentlig ikke noe jeg har særlig forhold til. Jeg har tilbrakt nøyaktig èn uke av mitt liv i landet, og den uken levde jeg utelukkende på kebab og kinamat
Fyll på litt mer vann om det koker bort, dette vannet trenger du til sausen. Krydre ribba godt på begge sider, gni krydderet inn, la det gjerne ligge over natta
Vel, da min kjære mann gravde fram en ribbe fra fryseren her om dagen var jeg ganske kjapp til å spørre om den kunne tilberedes på et mindre tradisjonelt vis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.