Påsken nærmer seg med stormskritt og lammekjøtt er en selvfølge for mangen av oss i denne tiden. Norsk lam er en råvare i verdensklasse og kan tilberedes på mange forskjellige måter
Piemonte møtte Toscana. Når mat og vinklubben Smak samles til festaften forventes som regel at vertskapet kommer med nyskapende kreasjoner og spennende nye smaker
Panforte diSiena, konfektkaken fra Toscana er en verdigavslutning på. La oss gjøre litt ekstra ut av denne julaftenen, kanskje pynte litt mer enn vanlig, kanskje tilberede den med enda mer flid enn vipleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet
Mellom fotball cup, rideturer, høypressing, rydding på åkeren og en lang tur i skogen, klarte jeg faktisk å skviseinnlittbrødbakingtil både store og små
En fantastiskolivenolje fra Toscana med mye ettersmak av pepper og grønne smaker. Caprese er en klassiskitaliensk salat fra Campagna og har fått navnet fra øyen Capri, Insalata Caprese (Salat fra Capri)
Kutt alle grønnsakene i små terninger og stek dem på moderat varme i olje og smør i en forholdsvis stor og tykkbunnet gryte, til de blir blanke og begynner å svette
Piemonte møtte Toscana. Når mat og vinklubben Smak samles til festaften forventes som regel at vertskapet kommer med nyskapende kreasjoner og spennende nye smaker
Oppskriften er direkte overlevert fra den verdensberømte slakteren DarioCecchiniiToscana, som jeg selv har vært gjest hos flere ganger, og som du kan lese om tidligerei bloggen min
Cavolo nero, eller svartkål som det blir oversatt til norsk, er vanligvis forbundet med Toscana. Men også med grønnkål, fordi den dyrkes på samme måten, og også den trenger en frostnatt eller to for å bli sødmefyllt perfekt for kjøkkenet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.