Ripsgele
camillasmatblogg
camillasmatblogg

Ripsgele

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 kg renset rips
  • 2 dl vann
  • 800 gr sukker

Instruksjoner

    Rens ripsen grovt.
    Kok opp ripsen sammen med vannet i ca 40 minutter.
    Finn frem et finmasket dørslag/sil og sett det over en stor kjele, så saften kan renne oppi kjelen. Press ut all saften av bærene med en skje mot silen.

    Kok opp saften. Mål opp sukkeret og tilsett det i saften. Rør til sukkeret er smeltet.
    La det koke ytterligere på svak varme i 15 minutter, men da skal du ikke røre i den. Fjern skum som dannes underveis.

    Test om geleen er ferdig ved å ta en skje med saften på en kald tallerken. Om den stivner, er den ferdig.

    Steriliser syltetøyglass ved å koke de.
    Ha den ferdige gelen, mens den enda er varm, i glassene. Husk å ikke fyll de helt fulle.

    Passer ypperlig til kjøttkaker, julemiddager, kjøtt, ost, etc.
    Geleen kan fryses.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.