Fløteis med ekte vanilje, helt uten sukker, og det beste av alt – utrolig enkel å lage. Jeg vet at det er mange som ønsker å redusere/kutte ut sukker i hverdagen, og det er her jeg liker å komme med forslag, inspirasjon og oppskrifter – både her på bloggenog i bøkene mine
Da jeg var barn hadde vi massevis av både bærbusker og frukttrær i hagen. Det å plukke bær rett fra busken og bare kose seg var noe av det kjekkeste å gjøre på denne tiden av året
Varm opp multene og multelikør. Lyst til å lage en litt annerledes fløteis. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret og frøene fra vaniljestangen til en tjukk eggedosis
Nok en oppskrift fra Hege på , nemlig rips-og solbærgele. Det er noe jeg husker godt at jeg spiste i barndommen, vi pleide å levere inn bær hos Askim frukt-og bærpresseri og kjøpe saft og gele
Avkjøl, mens du røre av og til. Fløteis med mokka-sjokoladesmak, nyyydelig. Sett det i frysaren til det har begynt å stivne litt,piske så kremen og rør den inn i ismassa
Saftlaging er sommerens høydepunkt hjemme, og det er faktisk utrolig enkelt. Dersom du ikke har en saftkoker hjemme foreslår jeg at du løper til nærmeste tante/bestemor eller liknende og låner
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett bakepulver og mel og bland alt lett sammen. Strø over en god håndfull frosne rips, 100 g hakket mørk sjokolade og evt
Husk og klem vannet ut av gelantin platene før du tilsetter dem. ( Dette er lettere å få til om du stryker litt av melblandingen på ett skjærebrett og legger massen opp ned og så drar av bakepapiret og stryker mel over delighten og kniven før du begynner å dele den opp )
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.