Husk å sette på risen til koking først, da dette tar lengst tid. Jeg brukte en økologisk blandingsris fra Coop Mega, som krever ca 35-40 minutter koking
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Sprøstekt and er en av de beste asiatiske rettene jeg vet om. Steker du anden i ovnen lager den seg selv og det er nesten umulig å ikke få et perfekt resultat
Hakk opp grønsakene i passe store biter og wok dem eller stek dem i en stor panne, og kok opp risen. Men vi har prøvd å hente litt julemat inspirasjon fra våre naboland Sverige og Danmark
Løft potetene opp av vannet og over i et dørslag, eller aller helst på en rist, (ikke hell alt over, da kan potetchipsen falle fra hverandre) slik at de blir dampet tørre
Dytt risen til sides og knekk 1 egg i midten av pannen, rør raskt rundt i dette og stek egget i 1 -2 minutter til dette har blitt fast. Bland egg og ris sammen og tilsett 200 g bayonneskinke, 2/3 grønn paprika og 1 rød chili
Slik lager du Cookies and cream osteiskake med salt karamell. Vend kremen inn i eggeblandingen. Vær forsiktig når du rører, men pass allikevel på at alt blir godt blandet sammen
En deilig helstekt and med sprøtt skinn og saftig kjøtt. Felles for alle de danske fjernsynskokkene er at de på et eller annet tidspunkt steker en hel and
Ha i risen og steik eit par minutt. Her er i alle fall oppskrifta på retten, som er veldig greitt å laga om du til dømes har handla inn litt for mykje til denne middagen dagen før
Music and shots for everybody. Epler inneholder næringsstoffer som kostfiber som er viktig for fordøyelsen, kalsium, kalium, fosfor, magnesium, vit C + en rekke andre mineraler og vitaminer i mindre grad
Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
Den sterke gule fargen fra gurkemeie stråler opp enhver tallerken, mens krydderne kanel, nellikspirer, ingefær og kardemomme gir risen en varm og nydelig smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.