I dag har jeg blant annet benyttet dagen til å plukke rips i min mors hage, og nå i ettermiddag er ripsen blitt renset og fryst ned, slik at jeg kan ta den frem til vinteren og bruke den til kaker, desserter og smoothies
Tilsett deretter smør, eggeplommer og vann og rør med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Bruk eltepinne først og deretter hendene til å kna alt sammen til en glatt deig
Deilig Kake fra Rengjort OvnVet ikke om det klassifiserer til Novembermånedens Fokus. Rydding, men komfyren er vasket og rengjort etter at lyspæra røk og dermed måtte skiftes
))Ripsbær har jeg ofte mye av,og sliter ofte med hva jeg skal bruke dem til,utenom å safte. og den nydelige ripspannacotta`enOg nå altså denne nydelige ripskaken
Sausen kan brukes til så mye,og til denne ripskaken var den utrolig god. Sil så blandingen ned i en ren kjele og varm opp til du kjenner at sausen tykner
Denne oppskriften har jeg hatt lyst til å legge ut lenge, men det har aldri blitt noe av før nå. I forrige uke bakte jeg kaken og da hadde jeg lyst til å bruke noen av de fine ripsbærene jeg plukket i hagen til min mor i sommer
Ha til slutt i hvetemelet og rør alt sammen til en jevn, klissete deig. Ha deigen i langpannen og fordel den jevnt utover (bruk lettmelete fingre eller baksiden på en skje til å fordele deigen utover)
Smelt smøret og la det avkjøles. Rør sammen egg, sukker, hvetemel og det smeltede smøret. Ikke visp. Ha røren i en god smurt og strødd form, ca 22 cm i diameter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.